Στη Γαλλία οι εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο κόμμα Μακρόν, στην Ελλάδα «παραβλέπουν» στοιχεία για τις υποκλοπές

Στη Γαλλία οι εισαγγελείς έκαναν έφοδο στο κόμμα Μακρόν, στην Ελλάδα «παραβλέπουν» στοιχεία για τις υποκλοπές

Τη διαφορά νοοτροπίας και λειτουργίας των θεσμών σε Ελλάδα και Ευρώπη και ειδικά στο κομμάτι της Δικαιοσύνης αποδεικνύουν όσα συμβαίνουν στο εξωτερικό και όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Χθες Τρίτη οι οικονομικοί Εισαγγελείς στη Γαλλία πραγματοποίησαν «έφοδο» στο κόμμα “Αναγέννηση” του Εμανουέλ Μακρόν και στην έδρα της εταιρείας McKinsey. Αφορμή στάθηκε η αμφιλεγόμενη παρέμβαση εταιρειών συμβούλων στις προεκλογικές εκστρατείες του Γάλλου προέδρου το 2017 και το 2022. Μάλιστα την έφοδο ανακοίνωσαν οι ίδιοι οι εισαγγελείς, ενώ ο εκπρόσωπος της Αναγέννησης, Λοΐκ Σινιόρ σχολίασε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως είναι «φυσιολογικό η δικαιοσύνη να ερευνά ελεύθερα και ανεξάρτητα για να ρίξει φως σε αυτό το θέμα», διευκρινίζοντας ότι το κόμμα είναι στη διάθεση των δικαστών για να παράσχει “οποιοδήποτε χρήσιμο στοιχείο” για τις προεκλογικές εκστρατείες.

Δείτε επίσης: Σοκ – Η Εισαγγελέας δεν ψάχνει συγκεκριμένα στοιχεία υποκλοπών γιατί δεν γνώριζε όσα δημοσιεύτηκαν για Χατζηδάκη

Οι έρευνες έγιναν στο πλαίσιο των δύο προκαταρκτικών που ξεκίνησαν τον Οκτώβριο. Η μία από αυτές τις προκαταρκτικές αφορά στην παρέμβαση εταιρειών συμβούλων στις προεκλογικές εκστρατείες και η δεύτερη στις υπερβολικές αναθέσεις έργων από το κράτος σε τέτοιες εταιρείες.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που στη χώρα μας η Εισαγγελία της Αθήνας που ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, ομολογεί ότι δεν ενημερώθηκε καν για το δημοσίευμα με τα αποδεικτικά στοιχεία από την παρακολούθηση του Υπουργού Κωστή Χατζηδάκη με τον κωδικό 5046c μέσω την ΕΥΠ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter