Στη Μόσχα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Στη Μόσχα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι η συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι «πολύ σημαντική», αλλά δεν αναμένεται κάποια ρηξικέλευθη εξέλιξη.

Η Μόσχα περιμένει από τον πρόεδρο της Γαλλίας να προτείνει «τρόπους για την άμβλυνση των εντάσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Η κατάσταση είναι υπερβολικά πολύπλοκη για να περιμένει κανείς αποφασιστικής σημασίας εξέλιξη κατά τη διάρκεια μίας και μόνης συνάντησης», επέμεινε ο Πεσκόφ. «Ο Μακρόν είπε στον Πούτιν ότι έρχεται με ιδέες σε αναζήτηση ύφεσης».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να γίνει λόγος για ανάπαυλα στην ένταση, όσο οι δυτικές κυβερνήσεις συνεχίζουν να μιλούν για επικείμενη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας.

Η Μόσχα «δεν έχει ακούσει τίποτε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφαλείας» που ζητεί και «οι δυτικοί συνομιλητές μας προτιμούν να μην αναφέρονται στο θέμα αυτό», είπε.

Συνομιλία Μακρόν- Μπάιντεν πριν το ταξίδι στη Μόσχα

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν είχε νέα τηλεφωνική συνομιλία το βράδυ της Κυριακής με τον αμερικανό ομόλογό του σε μία «λογική συντονισμού» εν όψει του ταξιδιού του στην Μόσχα τη Δευτέρα 7/2, δήλωσε πηγή της Γαλλικής Προεδρίας.

Η τηλεφωνική επικοινωνία που διήρκεσε 40 λεπτά επέτρεψε στους δύο ηγέτες να μοιρασθούν πληροφορίες για επαφές που έγιναν κατά την διάρκεια του σαββατοκύριακου με στόχο τον καλό συντονισμό εν όψει του ταξιδιού, δήλωσε η πηγή.

Ο Εμανουέλ Μακρόν επισκέπτεται την Ρωσία, η οποία έχει συγκεντρώσει ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα με την Ουκρανία, τροφοδοτώντας ανησυχίες για ενδεχόμενη ρωσική εισβολή στην πρώην σοβιετική δημοκρατία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter