Στη Μόσχα ο πρώην γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ

Στη Μόσχα ο πρώην γερμανός Καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Γκέρχαρντ Σρέντερ, βρίσκεται στη Μόσχα και πως δεν αποκλείεται πιθανή επαφή μαζί του.

Συγκεκριμένα ευρισκόμενος ενώπιον δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υπογράμμισε «από όσο γνωρίζουμε, βρίσκεται στη Μόσχα».

«Δεν υπάρχει προγραμματισμένη κάποια συνάντηση αλλά δεν αποκλείουμε πιθανή επαφή», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

Υπενθυμίζεται πως τη Δευτέρα η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παροχή φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του αγωγού Nord Stream 1 στο 20% της χωρητικότητας από την Τετάρτη, λόγω μιας τουρμπίνας που είπε ότι έπρεπε να διακόψει τη λειτουργία της. Η Γερμανία απέρριψε αυτή την εξήγηση.

Ο Σρέντερ υπήρξε συνδετικός κρίκος μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας σε ό, τι αφορά στον τομέα της ενέργειας. Το 2005 ωστόσο ανέλαβε μια αμφιλεγόμενη θέση στο εποπτικό συμβούλιο της ρωσικής κρατικής εταιρείας πετρελαίου Rosneft.

Εξακολουθεί να είναι πρόεδρος της επιτροπής μετόχων της Nord Stream AG, της διαχειρίστριας εταιρίας του αγωγού, που ανήκει στην πλειονότητά του στην Gazprom, σύμφωνα με το προφίλ του στο Linkedin.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter