Στη Μόσχα ο Σι Τζινπίνγκ για τη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν

Στη Μόσχα ο Σι Τζινπίνγκ για τη συνάντηση κορυφής με τον Πούτιν

Στην Μόσχα αφίχθη το μεσημέρι της Δευτέρας ο κινέζος πρόεδρος, Σι Τζινπίνγκ, όπου και θα έχει συνάντηση του με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, με την ατζέντα των συνομιλιών να περιλαμβάνουν σύμφωνα με το Κρεμλίνο το ουκρανικό ζήτημα αλλά και τη συνεργασία των δύο χωρών σε στρατιωτικούς και τεχνικούς τομείς.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, μετά από πρόσκληση του προέδρου Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν, να επιστρέψω στη χώρα του στενού μας γείτονα για μια κρατική επίσκεψη. Η Κίνα και η Ρωσία είναι καλοί γείτονες και αξιόπιστοι εταίροι», ανέφερε μεταξύ άλλων. » δήλωσε μεταξύ άλλων ο κινέζος ηγέτης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ΤΑSS.

Στο αεροδρόμιο τον Τζινπίνγκ περίμενε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας, Ντμίτρι Ν. Τσερνισένκο, μαζί με μία στρατιωτική μπάντα.

Σημειώνεται πως ο κινέζος πρόεδρος θα είναι ο πρώτος ηγέτης που θα συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν αφότου το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) εξέδωσε την Παρασκευή ένταλμα σύλληψης εναντίον του για την απέλαση παιδιών από τη Ρωσία μετά την εισβολή του.

Η Μόσχα δήλωσε ότι το κατηγορητήριο ήταν μεταξύ μιας σειράς «σαφώς εχθρικών εκδηλώσεων», ενώ το Πεκίνο δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του ΔΠΔ «αντανακλά διπλά πρότυπα».

Πηγή: BBC, The New York Times
Διαβάστε επίσης:
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter