Προσχώρησε στη ΝΔ ο Σπύρος Καρανικόλας

Προσχώρησε στη ΝΔ ο Σπύρος Καρανικόλας

Εντάχθηκε στη ΝΔ ο δικηγόρος Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος υπήρξε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ από το οποίο αποχώρησε πριν από ένα χρόνο.

Εκφράζοντας τη στήριξή του στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Σπύρος Καρανικόλας προσχωρεί στο κόμμα της συντηρητικής παράταξης και μπαίνει στην εκλογική μάχη για να επικρατήσει εκ νέου η ΝΔ. Υπήρξε στενός συνεργάτης του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Λοβέρδου και εκπρόσωπός του ως υποψηφίου προέδρου κατά την εσωκομματική εκλογική μάχη για επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Τον Ιούνιο του 2022 είχε αποστείλει επιστολή παραίτησης από μέλος του κόμματος στον Νίκο Ανδρουλάκη. Τότε κατηγορούσε τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για «μικροκομματικούς υπολογισμούς» και «σκοπιμότητες», σε μια περίοδο που, όπως σημείωνε απαιτούνται ευρύτερες συναινέσεις, ειλικρινείς συνεργασίες και συνένωση δυνάμεων.

Τώρα ο πρώην εκπρόσωπος Κοινοβουλευτικού Έργου και πρώην μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Σπύρος Καρανικόλας κάνει ένα βήμα ακόμα, όπως αναμενόταν άλλωστε, και προσχωρεί στη ΝΔ. Όπως σημειώνει «ενώνω τις δυνάμεις μου σε ένα κοινό όραμα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για μία Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, μία Ελλάδα που μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα άλματα, μία Ελλάδα ευημερούσα για όλους».

Το μεσημέρι της Πέμπτης (9.2.2023) ο Σπύρος Καρανικόλας έκανε την εξής δήλωση υπογράφοντας με την ιδιότητα του Δικηγόρου – Υπότροφου Διδάκτορα Νομικής:

Η ανάρτηση Καρανικόλα

«Η χώρα βιώνει πολύ σοβαρές προκλήσεις και πρωτόγνωρες κρίσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά και αποτελεσματικά. Σε αυτές τις συνθήκες η πατρίδα έχει ανάγκη να συνεχίσει την ίδια ακριβώς πορεία της σταθερότητας, της ευημερίας και της ανάπτυξης, αλλά ταυτόχρονα και της ισχυρής Ελλάδας με αυτοπεποίθηση. Για αυτό δεν πρέπει να κάνουμε καταστροφικά βήματα οπισθοδρόμησης. Πρέπει να αποφύγουμε τους επικίνδυνους πειραματισμούς, αλλά και τον αδιέξοδο δρόμο της πολιτικής αστάθειας και αβεβαιότητας, που λειτουργούν εκ των πραγμάτων εις βάρος της χώρας. Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στις δυνάμεις του λαϊκισμού και της δημαγωγίας που οπισθοδρόμησαν την Ελλάδα και τώρα απειλούν να την γυρίσουν ξανά σε νέες περιπέτειες. Απέναντι στην τοξικότητα και το διχαστικό πολωτικό λόγο που κάποιοι σκόπιμα καλλιεργούν, ιδίως με λάσπη και απειλές, χρειάζεται να επικρατήσει η σύνεση και η δυναμική αντιμετώπιση των προβλημάτων, που σήμερα απειλούν την κοινωνική συνοχή, αλλά και την εθνική μας κυριαρχία. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο από μία αυτοδύναμη και ισχυρή Κυβέρνηση. Καθαρές λύσεις σε καθαρούς ορίζοντες και όχι εύκολα συνθήματα σε θολές εικόνες.
Η Ελλάδα, οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Οφείλουμε να συνεχίσουμε την πορεία μας μπροστά. Για αυτό όμως, απαιτούνται υπερβάσεις και συνένωση δυνάμεων. Γιατί η χώρα μπαίνει πάνω από τους κομματικούς σχηματισμούς.
Έχοντας βαθιά πίστη στον υπεύθυνο πατριωτισμό, στη Δημοκρατία και τους δημοκρατικούς θεσμούς, στο δραστικό εκσυγχρονισμό του τόπου μας με την ταυτόχρονη στήριξη της κοινωνίας, ενώνω τις δυνάμεις μου, ως απλός στρατιώτης, με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, που έχει ιστορικά αποδείξει ότι μπορεί και ενεργοποιεί ζωτικές πολιτικές δυνάμεις που κινούνται ακόμα και έξω από την παραδοσιακή βάση της, απευθυνόμενη σε όλους τους Έλληνες.
Ενώνω τις δυνάμεις μου σε ένα κοινό όραμα με τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, για μία Ελλάδα ακόμα πιο ισχυρή, μία Ελλάδα που μπορεί να πετύχει ακόμα μεγαλύτερα άλματα, μία Ελλάδα ευημερούσα για όλους».
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter