Απίστευτο: Πληρώνουμε υπερωρίες εργαζόμενων της Νέας Δημοκρατίας για εργασία… τα ξημερώματα

Απίστευτο: Πληρώνουμε υπερωρίες εργαζόμενων της Νέας Δημοκρατίας για εργασία… τα ξημερώματα

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Πληρώνουμε τις υπερωρίες των υπαλλήλων της Νέας Δημοκρατίας! Και μάλιστα υπερωρίες για εργασία… τα ξημερώματα. Μπορεί να ακούγεται σουρεαλιστικό, αλλά δυστυχώς είναι η δυστοπική πραγματικότητα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το documentonews.gr, αποσπασμένη υπάλληλος στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, πληρώθηκε υπερωρίες. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι επίμαχες υπερωρίες δόθηκαν, επειδή η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να δούλεψε… τα ξημερώματα, αλλά και Κυριακές!

Φαντάζει πολύ δύσκολο να φανταστούμε τι ακριβώς ήταν τόσο επείγον ώστε η συγκεκριμένη υπάλληλος να έπρεπε να δουλέψει ξημερώματα στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό που σίγουρα όμως μπορούμε να φανταστούμε, είναι ότι υπάρχει ένα μείζον ζήτημα ηθικής τάξεως: Η κυβέρνηση, σκανδαλωδώς, επιλέγει να πληρώσει με δημόσιο χρήμα υπερωρίες, που φαντάζει πολύ δύσκολο να αντιληφθεί κανείς για ποιο λόγο δόθηκαν.

Πρόκειται για μια αποκάλυψη, που καθιστά επιτακτικό εκ μέρους της κυβέρνησης να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο πληρώθηκαν οι συγκεκριμένες υπερωρίες –το ποσό είναι άγνωστο-, ώστε να απομακρυνθεί κάθε είδους σκιά. Άλλωστε, το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες υπερωρίες αφορούν εργασία τα ξημερώματα αλλά και Κυριακή, μπορεί εύκολα να οδηγήσει κάποιον κακοπροαίρετο στο συμπέρασμα, ότι πρόκειται για εικονικές υπερωρίες.

Πιο συγκεκριμένα, στις 21 Ιουνίου 2022 δημοσιεύθηκε απόφαση που υπογράφεται από τον Σπύρο Πρωτοψάλτη, διοικητή της δημόσιας υπηρεσίας απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών. Βάσει αυτής της απόφασης, εγκρίθηκε η υπερωριακή απασχόληση που πραγματοποιήθηκε από τακτική υπάλληλο της ΔΥΠΑ, που έχει διατεθεί στα γραφεί του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ως εξής: «Α. Για υπερωριακή εργασία μέχρι της 22ης ώρας (14) ώρες για το μήνα Μάιο 2022. Β. Για νυχτερινή υπερωριακή εργασία από της 22ης ώρας μέχρι της 6ης πρωινής συνολικά (5) ώρες για το μήνα Μάιο 2022. Γ. Για απασχόληση κατά τις Κυριακές και εξαιρέσιμες ημέρες από της 6ης πρωινής μέχρι της 22ης ώρας συνολικά (6) ώρες για το μήνα Μάιο 2002».

Εκτός όμως από την αναλγησία της κυβέρνησης –και- στη συγκεκριμένη περίπτωση, ανακύπτει ένα επιπλέον ζήτημα ηθικής τάξεως. Δηλαδή, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι οι συγκεκριμένες υπερωρίες είναι πραγματικές, ούτε στη Νέα Δημοκρατία δεν θέλουν να πληρώνονται με ρεπό; Μπορεί ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης να νομοθέτησε ότι οι υπερωρίες μπορούν να «αποπληρώνονται» μέσω ρεπό, εντούτοις φαίνεται ότι αυτό δεν είναι κάτι που επιλέγουν οι εργαζόμενοι στα γραφεία του Μοσχάτου. Εκεί, οι υπερωρίες πληρώνονται κανονικά.

Άρα, η συγκεκριμένη υπάλληλος που έχει αποσπαστεί στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, θα πληρωθεί με ευρώ και όχι… με ρεπό. Πρόκειται για ένα αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων, που εξαιτίας του νομοσχεδίου το οποίο έχει ψηφίσει η κυβέρνηση, τίθεται εν αμφιβόλω για τους υπόλοιπους εργαζόμενους και αποδεικνύει περίτρανα την κυβερνητική αναλγησία αναφορικά με αυτονόητα μέχρι σήμερα εργασιακά δικαιώματα.

Επομένως, αναμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις τις κυβέρνησης: Για ποιο λόγο πληρώθηκαν οι συγκεκριμένες υπερωρίες με χρήματα του ελληνικού δημοσίου; Τι ήταν το τόσο επείγον, που η εργασία της συγκεκριμένης υπαλλήλου κρινόταν επιβεβλημένη; Τόσο μεγάλη εργασιομανία; Ή μήπως υπερωρίες δεν υπήρξαν ποτέ στην πραγματικότητα;

Αναμένουμε απαντήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter