Στη θεωρία των δύο άκρων καταφεύγει η κυβέρνηση για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη

Στη θεωρία των δύο άκρων καταφεύγει η κυβέρνηση για τα επεισόδια στην Σταυρούπολη

Στη θεωρία των δύο άκρων κατέφυγε, εμμέσως πλην σαφώς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερωτήσεις για την περίεργη αδράνεια και ανοχή της αστυνομίας στα επεισόδια που προκάλεσαν χρυσαυγίτες στο ΕΠΑΛ της Σταυρούπολης στην Θεσσαλονίκη.

Αν και τα περιστατικά είναι συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για εγκληματικές συμμορίες και καταδίκασε την βία από όπου κι αν προέρχεται είτε κάποιος πετάει μολότοφ και έχει κουκούλα είτε έχει σουγιά και ότι η κυβέρνηση δεν ανέχεται εγκληματικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Είτε κάποιος πετάει μολότοφ σε άνθρωπο και τον καίει είτε έχει σουγιά και νομίζει ότι μπορεί να επιβάλλει παραονοϊκές και φασιστικές ιδέες, όλα αυτά συνιστούν εγκληματική πράξη στελεχών συμμοριών πέρα από το αξιακό σύστημα ελληνικής δημοκρατίας και της ελληνικής κυβέρνησης και όλων κομμάτων και πρέπει να αντιμετωπίζονται με εργαλεία νόμου. Για εμάς αυτό καθαρό και λόγω και έργω έχουμε αποδείξει πόσο συνεπείς είμαστε».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι «Είναι ξεκάθαρο για την κυβέρνηση ότι συμπεριφορές βίας πρέπει να αντιμετωπίζονται όπως ορίζει η πολιτεία και το κράτος δικαίου». Για τα συγκεκριμένα περιστατικά και την ανοχή της αστυνομίας στην δράση χρυσαυγίτικων στοιχείων απάντησε ότι «έχουν γίνει περισσότερες από 60 προσαγωγές, η αστυνομία βρήκε όπλα, πρόκειται για απαράδεκτα πράγματα που δεν έχουν θέση σε σχολικές αίθουσες, διενεργείται έρευνα της εισαγγελίας. Δεν ξέρω αν η αντίδραση της πολιτείας εκλαμβάνεται ως ανοχή… Για μας είναι ξεκάθαρο, καμία ανοχή με λόγια ή έργα σε εγκληματικές συμπεριφορές, καμία ανοχή σε φασιστικές συμπεριφορές οποιουδήποτε χρώματος… Οι συμπεριφορές και το θράσος των συμμοριών δεν έχουν θέση σε σχολείο». Ο κ. Οικονόμου θύμισε ότι η σύλληψη και η παραπομπή της Χρυσής Αυγής έγινε επί κυβέρνησης Σαμαρά, και ανέφερε ότι «η ΝΔ πέτυχε να στείλει στο περιθώριο τα φασιστικά μορφώματα όπως η Χ.Α. δεν μετράμε τις αποστάσεις με υποδεκάμετρο».

Όσο για τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον για επικίνδυνη έλλειψη πολιτικών επιχειρημάτων σε άλλα ζητήματα που την οδηγεί να καλλιεργεί περίεργους συνειρμούς στην ελληνική κοινωνία δηλητηριάζοντας το μυαλό των ανθρώπων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter