Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τις καθυστερήσεις στις οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες

Στη Βουλή έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ τις καθυστερήσεις στις οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς τις αθλητικές Ομοσπονδίες

Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Θάνος Μωραΐτης, αναφορικά με τις καθυστερήσεις στις οικονομικές υποχρεώσεις της πολιτείας προς στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες με αποτέλεσμα αυτές να αδυνατούν να καλύψουν τις μισθοδοσίες των εργαζομένων, τα οδοιπορικά και τις αμοιβές αθλητών και προπονητών, καθώς και τα έξοδα των εθνικών ομάδων.

Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν και άλλοι σαράντα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η ΓΓΑ δεν έχουν εγκρίνει ακόμα (μεσούσης της περιόδου!) τον τακτικό προϋπολογισμό του τρέχοντος έτους, δημιουργώντας ασφυκτικά προβλήματα στις ομοσπονδίες, οι οποίες είναι οικονομικά και νομικά έκθετες, χωρίς οι ίδιες να ευθύνονται γι’ αυτό».

Παράλληλα, αναφέρουν ενδεικτικά ότι σε μια σειρά ομοσπονδίες όπως ο Ε.Ο.Φ. Αντισφαίρισης, δεν έχει καταβληθεί ακόμα ούτε η δεύτερη δόση του τακτικού προϋπολογισμού, ενώ υπάρχει ασυνέπεια και στην καταβολή ποσών που αντιστοιχούν στην συμβολή της πολιτείας για τη διοργάνωση διεθνών διοργανώσεων όπως στην πρόσφατη διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Beach Handball στη Κρήτη.

Τέλος οι ερωτώντες βουλευτές αναρωτιούνται αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι με αυτό τον τρόπο θα καταστήσει τις διοικήσεις των εθνικών αθλητικών ομοσπονδιών υπόχρεες και όμηρους των πολιτικών επιλογών της, και συνεπώς ρωτούν την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού:

1.Γιατί δεν έχουν καταβληθεί οι οφειλές της πολιτείας προς τις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες;

2.Γιατί δεν έχουν εγκριθεί οι τακτικοί προϋπολογισμοί του τρέχοντος έτους;

3.Πότε θα εγκριθούν οι προϋπολογισμοί και πότε θα καταβληθούν οι οφειλές του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού προς τις ομοσπονδίες;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter