Στη βουλή με πρωτοβουλία Πολάκη η κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος στον Δήμο Φυλής

Στη βουλή με πρωτοβουλία Πολάκη η κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος στον Δήμο Φυλής

Στην Βουλή θέτουν το ζήτημα της κακοδιαχείρισης δημόσιου χρήματος στον Δήμο Φυλής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, 30 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με γραπτή ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών (Μ. Βορίδη) και Δικαιοσύνης (Κ. Τσιάρα), ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερώσουν για την πορεία δύο συγκεκριμένων καταγγελιών (μετά από ελέγχους και εκθέσεις ορκωτών λογιστών) φερόμενης υπεξαίρεσης συνολικά 20.088.508,89 €, αλλά και την φερόμενη απάτη να συγκαλυφθεί αυτή η διασπάθιση με ανύπαρκτα και πλαστά χρηματικά εντάλματα προς το Δημόσιο (ΔΟΥ και ΕΦΚΑ), καθώς επίσης και με την μη έκδοση γραμματίων είσπραξης για χρήματα που προήλθαν από τον ΕΣΔΝΑ ως αντισταθμιστικά οφέλη για τη φιλοξενία του ΧΥΤΑ (χωματερή) στη Φυλή.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο κείμενο της ερώτησης, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Ορκωτών Ελεγκτών του Δήμου Φυλής κατά τα έτη 2018, 2019 και 2020 αλλά και τις αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου (υπ’ αριθ. 141/2022 και 142/2022) και του Δημοτικού Συμβουλίου (υπ’ αριθ. 338/21), διαπιστώθηκε ταμειακό έλλειμμα ύψους 12.074.264,76 ευρώ στον ως άνω Δήμο, για την κάλυψη του οποίου (ελλείμματος) εκδόθηκαν πλαστά (παραποιημένα) και ανύπαρκτα χρηματικά εντάλματα (ΧΕΠ) πληρωμών σε ΔΟΥ και ΕΦΚΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη: 

«Τριάντα (30) Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Χανίων του κόμματος Παύλου Πολάκη, με γραπτή ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών (Μ. Βορίδη) και Δικαιοσύνης (Κ. Τσιάρα), φέρνουν στη Βουλή την καταγγελλόμενη στη Δικαιοσύνη, για πολλά χρόνια σκανδαλώδη κακοδιαχείριση δημόσιου χρήματος στον Δήμο Φυλής.
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ζητούν από τους αρμόδιους Υπουργούς να ενημερώσουν για την πορεία δύο συγκεκριμένων καταγγελιών (μετά από ελέγχους και εκθέσεις ορκωτών λογιστών) φερόμενης υπεξαίρεσης συνολικά 20.088.508,89 €, αλλά και την φερόμενη απάτη να συγκαλυφθεί αυτή η διασπάθιση με ανύπαρκτα και πλαστά χρηματικά εντάλματα προς το Δημόσιο (ΔΟΥ και ΕΦΚΑ), καθώς επίσης και με την μη έκδοση γραμματίων είσπραξης για χρήματα που προήλθαν από τον ΕΣΔΝΑ ως αντισταθμιστικά οφέλη για τη φιλοξενία του ΧΥΤΑ (χωματερή) στη Φυλή.

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι για το παραπάνω καταγγελλόμενο πρωτοφανές όργιο διαφθοράς από αιρετούς της αυτοδιοίκησης και ενώ τα αναφερθέντα ποσά αφορούν σε ανύπαρκτα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου μέχρι σήμερα, ουδεμία πράξη καταλογισμού ευθυνών δεν έχει ολοκληρωθεί για οικονομικά εγκλήματα που φέρονται να τελέστηκαν πριν 9 χρόνια, ούτε έχει ασκηθεί μέχρι σήμερα καμία κακουργηματική δίωξη για απιστία σε βάρος του Δημοσίου. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι οι υποθέσεις αυτές έρχονται ξανά στο προσκήνιο έπειτα από πρόσφατη μηνυτήρια αναφορά πολίτη.

Αντιθέτως, μέχρι πρόσφατα Υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεργάζονται αρμονικά και αδιατάρακτα με τον «αμαρτωλό» Δήμο, σαν να μην έχει συμβεί τίποτα! Εγκαινιάζουν μαζί αναπτυξιακά κέντρα Μελισσοκομίας (με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σίμο Κεδίκογλου – ΦΩΤΟ 1), προβαίνουν σε συνεργασίες και συμφωνίες με τον Δήμο για την μετεγκατάσταση όλων των εταιρειών Logistics στην ευρύτερη κτηματική περιφέρεια του Δήμου (με τον Υφυπουργό Υποδομών Μιχάλη Παπαδόπουλο και τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη – ΦΩΤΟ 2) κ.α.

Παρεμπιπτόντως, μιλώντας για τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, για τον οποίο αρχειοθετήθηκε έρευνα για «αδιευκρίνιστα» ποσά στους λογαριασμούς του, δεν μπορεί να κρυφτεί το πάθος του για τον εν λόγω Δήμο της Δυτικής Αττικής. Αρκεί να θυμηθεί κανείς τις «από καρδιάς» δηλώσεις του τον Απρίλιο του 2022 σε κομματική εκδήλωση της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ στην Ελευσίνα: «Ο Χρήστος Παππούς θα πάρει στο τέλος και τα πόμολα από το Υπουργείο Ανάπτυξης»! (ΦΩΤΟ 3).

Εμείς βέβαια ξέρουμε ότι ο Υπουργός με τις «αδιευκρίνιστες» καταθέσεις δεν ξεχνά ποτέ τους συνεργάτες και τους πολιτικούς του φίλους. Δημοσιογραφική έρευνα που δημοσιεύτηκε στις 31-3-2023 στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» αποκαλύπτει την «ασπίδα προστασίας» που υψώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης για όλους τους ενεχόμενους συνεργάτες του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρέχοντάς τους καταφύγιο σε κυβερνητικές θέσεις αλλά και στο γραφείο του! (ΦΩΤΟ 4).

Ομοίως φαίνεται να μερίμνησε και για τον υπόδικο για τους παράνομους διορισμούς στο ΚΕΕΛΠΝΟ, πολιτευτή πλέον της ΝΔ και υποψήφιο βουλευτή στη Δυτική Αττική Σταμάτη Πουλή! Προφανώς, ο Δήμος Φυλής ήταν ο μόνος πρόθυμος Δήμος της χώρας για να φιλοξενήσει κάτω από τις «καθαρές» φτερούγες του ένα τόσο ικανό και δραστήριο στέλεχος. Ενώ ο Δήμαρχος Χρ. Παππούς φρόντισε να τον διορίσει ως Διευθύνοντα Σύμβουλο στην «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΦΥΛΗΣ ΜΑΕ» και μετά ως εκπρόσωπο της εταιρείας αυτής στο ΔΣ του νεοσύστατου κοινού αναπτυξιακού οργανισμού με τον Δήμο Πύργου, υπό τον διακριτικό τίτλο «ΣΥΜΠΡΑΞΙΣ Α.Ε.- Α.Ο.Τ.Α.» (ΦΩΤΟ 5). Και δεν έφταναν όλα αυτά. Όταν ο Στ. Πουλής παραιτήθηκε από τις θέσεις αυτές για να μπορεί να είναι υποψήφιος βουλευτής (αλήθεια κ. Μητσοτάκη, επιμένεις να σε εκπροσωπήσει πολιτικά ο υπόδικος Στ. Πουλής;), ο πρόθυμος Δήμαρχος Φυλής φρόντισε να «προικίσει» τον εκλεκτό του Άδωνι με 37.000 € για την προεκλογική του εκστρατεία, με το τυπικό του μέρους να δίνονται τα χρήματα αυτά ως αμοιβή για τις υπηρεσίες του στη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΦΩΤΟ 6 και 7).

 

 

Επιστρέφοντας τέλος στην κοινοβουλευτική ερώτηση, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. επισημαίνουν ότι: «παρόλο που το ταμειακό έλλειμα διαπιστώθηκε λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, όταν Δήμαρχος Φυλής ήταν ο Δ. Μπουραίμης, εντοπίστηκε σε ελέγχους που προκάλεσε η επόμενη δημοτική αρχή υπό τον Δήμαρχο Χ. Παππού και μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 στις οποίες επανεκλέχτηκε ο νυν Δήμαρχος Φυλής Χ. Παππούς, στο πρώτο μάλιστα δημοτικό Συμβούλιο ανακοινώθηκε η συγχώνευση των δύο παρατάξεών (Μπουραίμη – Παππού) και στο εξής η συνδιοίκηση του Δήμου μέχρι σήμερα, γεγονότα που οδηγούν σε συνειρμούς σύμπραξης για συγκάλυψη» (ΦΩΤΟ 8).

Με ενδιαφέρον αναμένονται οι απαντήσεις των αρμόδιων Υπουργών, που ακόμα και αν πιστέψει κανείς ότι δεν ήξεραν τίποτα εδώ και τόσα χρόνια για τα πρωτοφανή εγκληματικά ευρήματα στις εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών του Δήμου (κατά τη συνήθη δικαιολογία της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη: «δεν γνώριζα»), οφείλουν τουλάχιστον σήμερα που ενημερώθηκαν να πάρουν θέση και να δράσουν ανάλογα.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter