Στη Βουλή πάει ο ΣΥΡΙΖΑ τα «χρυσά» μισθολόγια των «γαλάζιων» golden boys της ΕΡΤ

Στη Βουλή πάει ο ΣΥΡΙΖΑ τα «χρυσά» μισθολόγια των «γαλάζιων» golden boys της ΕΡΤ

Στη βουλή φέρνουν με ερώτησή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τα «χρυσά» μισθολόγια των «γαλάζιων» golden boys της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα όπως σημειώνουν οι 41 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ κ. Οικονόμου και τον Υπουργό Οικονομικών, «Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και σε μια περίοδο όπου – με την ακρίβεια να σαρώνει και το ενεργειακό κόστος να έχει εκτιναχθεί – οι πολίτες αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες, η “γαλάζια” διοίκηση της ΕΡΤ μοιράζει “χρυσούς” μισθούς στα “δικά της παιδιά“».

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπενθυμίζουν πως το αρχικό σχέδιο της διοίκησης της ΕΡΤ για αυξήσεις στους μισθούς των στελεχών υπερδιπλασίαζε τους μισθούς των διορισμένων σε θέσεις ευθύνης, περιλάμβανε μπόνους έως και 24.000 με τη συνολική επιβάρυνση να ξεπερνάει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

«Τώρα προεκλογικά, η διοίκηση Ζούλα, επανεισηγείται νέα “χρυσά” μισθολόγια και μπόνους με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη συνέχιση της κατασπατάλησης των πόρων της ΕΡΤ», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνοντας ότι ο πρόεδρος και εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου, εισηγείται τεράστιες αμοιβές για μια «κάστα» ημετέρων, οι μισθοί των εργαζομένων παραμένουν παγωμένοι με την εταιρεία να μοιράζει κουπόνια σίτισης αντί μισθολογικών αυξήσεων.

Επιπλέον αναφέρουν πως την ίδια ώρα που ο κ. Ζούλας απαιτεί να δοθούν υπέρογκοι μισθοί για τα στελέχη της διοίκησης, προχωρά και σε μια σειρά περικοπών που υποβαθμίζουν την ποιότητα του παραγόμενου έργου και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των εργαζομένων.

«Επειδή η ΕΡΤ δεν είναι τσιφλίκι κανενός, αλλά χρηματοδοτείται απευθείας από τους πολίτες, αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού και επιβάλλεται να λειτουργεί με διαφάνεια και δημόσια λογοδοσία», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλούν τους Υπουργούς να απαντήσουν:

«-Έχουν εγκρίνει το νέο σχέδιο για την Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της ΕΡΤ ΑΕ τα οποία έχει υποβάλλει η διοίκησή της; Για ποιους λόγους η διοίκηση επανυποβάλει το σχέδιο, αφού έχει υποβληθεί ήδη από τις 17/2/2022 με την απόφαση 4597;

-Έχουν προχωρήσει στην έκδοση των σχετικών ΚΥΑ; Αν ναι, από πότε ορίζεται η ισχύς τους και τι διάρκειας είναι;

-Ποιο είναι το συνολικό κόστος των «χρυσών» μισθολογίων στον προϋπολογισμό της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.;

-Πόσοι, ποιοι, και σε ποιες θέσεις, πρόκειται να λάβουν τους «χρυσούς» μισθούς, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης;

-Ποιος ο μισθός του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΡΤ; Έχουν μεταβληθεί οι αποδοχές κατά τη διάρκεια της θητείας τους και αν ναι, από πότε και ποιος ήταν παλαιότερα;

Και ζητούν να κατατεθούν:

– Η εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου προς τα συναρμόδια υπουργεία για την «Πολιτική Αποδοχών Στελεχών της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.», δυνάμει της παρ.7 του άρ.22 του ν.4354/2015 (όπως τροποποιήθηκε από το αρ.45 του ν.4779/2021.

– Το σχέδιο της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που υποβλήθηκε στα συναρμόδια Υπουργεία από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter