Στη Βουλή Σταϊκούρας, Στουρνάρας, Αν. Βερύκιος και Γ. Χατζηνικολάου για το σκάνδαλο Πειραιώς

Στη Βουλή Σταϊκούρας, Στουρνάρας, Αν. Βερύκιος και Γ. Χατζηνικολάου για το σκάνδαλο Πειραιώς

Την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το εξελισσόμενο σκάνδαλο της Πειραιώς ενημερώνουν την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών, ο διοικητής της ΤτΕ, ο επικεφαλής του ΤΧΣ και ο πρόεδρος της τράπεζας.

Μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας περί «ληστείας» και «απιστίας» με φόντο την ενδεχόμενη ζημία του Δημοσίου ύψους 3 δισ. ευρώ, ο Χρήστος Σταϊκούρας θα ενημερώσει εκτάκτως την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής παρουσία των εκπροσώπων των καθ΄ ύλην αρμόδιων φορέων και οργανισμών.

Κατά την ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Σταύρου Καλογιάννη, η συζήτηση θα έχει θέμα την «ενημέρωση των μελών της Επιτροπής σχετικά με τις εξελίξεις και τις προοπτικές του εγχώριου τραπεζικού συστήματος, με ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς ΑΕ».

Στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, ο πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, Ανδρέας Βερύκιος και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., κ. Γεώργιος Χαντζηνικολάου.

Υπενθυμίζεται πως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρόεδρο του κόμματος με το Δ.Σ. του ΤΧΣ. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η διοίκηση του ΤΧΣ φέρεται να διαφωνεί με τους χειρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου για την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην τράπεζα Πειραιώς.

Κατά τις πληροφορίες, η ΑΜΚ θα γίνει με τη διαδικασία του αποκλεισμού των δικαιωμάτων προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων. Γι΄ αυτό και στο αίτημα συνάντησης που απέστειλε στο ΤΧΣ ο διευθυντής του γραφείου του κ. Τσίπρα, Μιχάλης Καλογήρου, ζητά τη διεξαγωγή της πριν τη γενική συνέλευση της τράπεζας Πειραιώς, η οποία και θα κρίνει τους όρους συμμετοχής του ΤΧΣ στην προγραμματισμένη ΑΜΚ.

Διαβάστε την ανακοίνωση του προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων εδώ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter