Στη χώρα του 41 τακατό…

Στη χώρα του 41 τακατό…

Δεν φτάνει που δεν υπάρχει εργατικό κίνημα, δεν φτάνει που τα συνδικάτα και τα σωματεία έχουν χάσει τον λόγο ύπαρξής τους, η κυβέρνηση θέλει να εξασφαλίσει ότι δεν θα παρουσιαστούν παρατράγουδα εν μέσω ενός πολύ δύσκολου χειμώνα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, το παιδί για τις δύσκολες δουλειές, φέρνει νομοσχέδιο  με το οποίο θα χαρακτηρίζεται πλέον ποινική η ευθύνη όλων όσοι παρεμποδίζουν τους απεργοσπάστες. Μάλιστα, ποινική θα χαρακτηρίζεται και η ευθύνη όλων όσοι παρεμποδίζουν όχι μόνο σωματικά, αλλά και ψυχολογικά τους απεργοσπάστες.

Εν ολίγοις στις περιπτώσεις που κριθεί από τα δικαστήρια ότι απεργοί – μέλη κάποιου συνδικάτου που έχει κηρύξει απεργία – παρεμποδίζουν την είσοδο στην εργασία όλων όσοι διαφωνούν εμπράκτως με αυτήν, δεν θα κληθούν να καταβάλουν μόνο το οικονομικό αντίτιμο που θα τους επιδικαστεί, αλλά θα κινδυνεύσουν ακόμη και με ποινή φυλάκισης.
Νέα ήθη και έθιμα κι ακόμα δεν έχουμε δει, στην κυριολεξία, τίποτα…

Το νομοσχέδιο το φέρνει ο ίδιος υπουργός που ήταν δίπλα σε εργοδότη που εκβίαζε ωμά τους εργαζόμενους της εταιρείας ενόψει των εκλογών, λέγοντας τους ότι «δεν υπάρχει επιλογή», ότι ο ίδιος δεν είναι τόσο δημοκρατικός όσο ο Άδωνις (ναι, εδώ μπορείτε να γελάσετε) και πως «είναι άδικο να την πληρώσουν όλοι επειδή κάποιοι έχουν αποφασίσει να επαναστατήσουν».


Αυτός λοιπόν ο υπουργός (που αργότερα είπε ότι ο καθένας μπορεί να ψηφίσει ό,τι θέλει, αλλά η κυβερνητική αστάθεια θα πάει την οικονομία πίσω, λες και τώρα πάει μπροστά) και ο εργοδότης δεν διώχθηκαν ποινικά για τον ψυχολογικό εκβιασμό των εργαζομένων που είναι «εξαρτημένοι» – που έλεγε και ο Κυριάκος – από τον μισθό τους, αλλά θα διώκεται ο απεργός που εμποδίζει να εργαστεί ο συνάδελφός του σε ψηφισμένη απεργία. Αυτό σας φαίνεται νορμάλ; Αν όχι, καλώς ήρθατε στην κανονικότητά τους…

Τις καλοκαιρινές του διακοπές απολαμβάνει στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης επειδή μάλλον έλυσε τα προβλήματα της χώρας και επειδή δεν είχε πάει αρκετά τριήμερα από τον περασμένο Σεπτέμβρη. Μόνο 12. Ο πρωθυπουργός της καρδιάς μας έκλεψε λίγο χρόνο και πήγε στα Χανιά να ξεκουράσει το κορμί του στην παραλία, πάνω σε μια ξαπλώστρα. Το αν τηρούνται από τις επιχειρήσεις στο Μαράθι οι προϋποθέσεις παραχώρησης χρήσης της παραλίας δεν ξέρω, ούτε αν πληρώνει ή όχι για να απλώσει το κορμί του.

Εγώ ξέρω ότι καθημερινά ανεβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες – με τελευταία αυτό το γυφτομπαρόκ αίσχος στην Κουρούτα – από παραλίες που οι ξαπλώστρες έχουν απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη και δεν υπάρχει χώρος όχι πετσέτα να αφήσεις, αλλά ούτε σαγιονάρα.


Κι ας κάνουν τώρα, τάχα μου, ότι ασχολούνται στην κυβέρνηση με τις κινηματικού χαρακτήρα αντιδράσεις κατοίκων. Ψέματα όλα είναι. Η ανοχή προς τους επιχειρηματίες ήταν, είναι και θα είναι για όσο καιρό έχουμε Μητσοτάκη κυβερνητική πολιτική. Το είχε πει ο ίδιος το 2019. Άλλο που κανένα κανάλι δεν το θυμήθηκε.


Αυτά τα είχε πει μία μέρα μετά τον σάλο που είχε προκαλέσει ο ίδιος για όσα ακούστηκαν στη συνάντηση που είχε με επιχειρηματίες της Ρόδου. Και καλά ο επιχειρηματίας δεν θέλει ελέγχους. Ο Μητσοτάκης τι απάντησε, θυμάστε;


Χαμός είχε γίνει με τον «οδοστρωτήρα» και για να μην χαλάσουν το προεκλογικό «γλυκό», βγήκαν οι τότε ιντερνετικοί περιφρουρητές του Μητσοτάκη, τα hoaxes, και είπαν ότι το βίντεο ήταν μονταρισμένο. Ναι, ρε, την άλλη φορά θα ανεβάζουμε όλη τη συζήτηση, 2 ώρες, για να μην τους στενοχωρούμε. Να θυμηθούμε να στείλουμε ένα αίτημα στον Ζούκερμπεργκ…

Η Ελλάδα συνέδραμε με δύο Canadair για την κατάσβεση της μεγάλης φωτιάς στην Κύπρο, όμως το ένα παρουσίασε βλάβη και επειδή επιχειρούν σε δυάδες παρέμειναν καθηλωμένα στη στρατιωτική αεροπορική βάση Ανδρέας Παπανδρέου στην Πάφο.
Και λογικά θα στείλαμε, τρομάρα μας, τα καλύτερα για να μην γίνουμε ρεζίλι.
Το καταφέραμε, όμως, κι αυτό…

Τον τύπου που βγήκε να μιλήσει στην ΕΡΤ για τα Σύβοτα τον είδατε; Με το χουντικό τατουάζ του, με τα όλα του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter