Στη ζοφερή σκιά των επαφών Γεραπετρίτη με Φουρθιώτη το Μέγαρο Μαξίμου

Στη ζοφερή σκιά των επαφών Γεραπετρίτη με Φουρθιώτη το Μέγαρο Μαξίμου

Μόνος του στην «κορυφή της πολιτικής» προκύπτει ο Γιώργος Γεραπετρίτης μετά τις αναρτήσεις του Μένιου Φουρθιώτη με επικοινωνία του με τον υπουργό Επικρατείας, καθώς από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπήρξε κάλυψη του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, αναγκάζοντάς τον να εκδώσει ανακοίνωση η οποία διαψεύστηκε λίγα λεπτά αργότερα από τον υπόδικο τηλεπαρουσιαστή, γεννώντας ακόμα περισσότερα ερωτήματα για τον υπουργό Επικρατείας και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αναπάντεχη τροπή για το Μέγαρο Μαξίμου πήρε το απόγευμα της Κυριακής, καθώς παρά την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να «αλλάξει ατζέντα» εμφανίζοντας κοινωνικό προφίλ με τις αποφάσεις για τα «Απάτητα Βουνά» και το επικοινωνιακό σόου στους άστεγους του Πειραιά, ο Μένιος Φουρθιώτης άναψε φωτιές στο επιτελείο του πρωθυπουργού, και μάλιστα, σε έναν από τους στενότερους και πιο ισχυρούς συνεργάτες του.

Ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής προχώρησε αρχικά σε μία ανάρτηση όπου εμφάνιζε print screen με κλήσεις από τον υποργό Επικρατείας στο κινητό του τηλέφωνο. Σημειώνεται πως στην ίδια φωτογραφία εμφανίζεται και το όνομα του διευθυντή του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Νίκου Ρωμανού, καθώς το όνομα του «πολιτικού επιστήμονα» και «συμβούλου επικοινωνίας», Νίκου Σιγάλα. Ο τελευταίος έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείο τύπου του Γιώργου Σουφλιά και έχει στο παλμαρέ του την «αμαρτωλή» καμπάνια του Κτηματολογίου που έχει αποκαλύψει το Documento, της οποίας ήταν εισηγητής, ενώ σήμερα εμφανίζεται στο περιβάλλον του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Η πρώτη ανάρτηση του υπόδικου παρουσιαστεί προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ζήτησε απαντήσεις, τις οποίες απέφυγε να δώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας επί της ουσίας την ανακοίνωση που θα εξέδιδε ο υπουργός Επικρατείας. Πράγματι, ο Γ. Γεραπετρίτης προχώρησε σε μία ανακοίνωση με την οποία αποδέχτηκε τις επαφές του με τον Μ. Φουρθιώτη, υποστηρίζοντας ωστόσο πως αυτές απαντώντας στις «οχλήσεις του όταν ο ίδιος επικαλείτο απειλές κατά της ζωής του». Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός επιχείρησε να απαξιώσει τις αποκαλύψεις του τηλεπαρουσιαστή για τις επαφές τους, εγκαλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ που «εμπιστεύεται και επενδύει στον κύριο αυτόν».

Ωστόσο, οι «εξηγήσεις» Γεραπετρίτη δεν άντεξαν παρά λίγα λεπτά, αφού αμέσως μετά, ο Μ. Φουρθιώτης δημοσίευσε ένα ακόμα print screen, αυτή τη φορά με μέρος συνομιλίας του με τον Γ. Γεραπετρίτη, η οποία όμως δεν αφορούσε τις «οχλήσεις» του για τις απειλές που υποτίθεται πως υφίστατο. «Χρόνια πολλά κύριε Φουρθιώτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση. Να είστε πάντα χαμογελαστές και αγαπητός» έγραφε ο υπουργός Επικρατείας στον τηλεπαρουσιαστή, απαντώντας σε λινκ που του έστειλε ο δεύτερος με αφιέρωμα στην εκπομπή του υπό τον τίτλο «Γιώργος Γεραπετρίτης: Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου που κατέκτησε την κορυφή της πολιτικής».

Η βραδιά έκλεισε με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εξηγήσεις ευθέως από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον «να πει και να αποκαλύψει ο ίδιος την αλήθεια για τη σχέση του Μαξίμου με τον υπόδικο παρουσιαστή». Ακολούθησε σιγή, πιθανόν ηρεμία πριν την καταιγίδα.

Αξίζουν τέλος να σημειωθούν μερικά σημεία που έχουν σημασία και χρήζουν απαντήσεων. Το πρώτο είναι η προφανής άρνηση του Μεγάρου Μαξίμου να καλύψει τον υπουργό Γεραπετρίτη. Ό,τι και εάν υποκρύπτει η στάση αυτή, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον το γεγονός πως ένα τόσο σπουδαίο στέλεχος της κυβέρνησης μένει ακάλυπτο σε μία τέτοια συγκυρία. Ερωτήματα προκύπτουν και για τις επαφές του τηλεπαρουσιαστή με τον Νίκο Ρωμανό, παρότι ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να απαξιώσει τα γεγονότα.

Το έτερο ζήτημα είναι αυτό που προκύπτει από τις ημερομηνίες. Το μήνυμα του Γ. Γεραπετρίτη στον τηλεπαρουσιαστή αποστέλλεται στις 28 Δεκεμβρίου του 2020, όμως οι τηλεφωνικές κλήσεις φαίνονται να γίνονται στις 27 και 28 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται, αφενός πως ο ανασχηματισμός κατά τον οποίο ο Γιάννης Βρούτσης βρέθηκε εκτός κυβέρνησης έγινε στις 4 Ιανουαρίου, με τον Κωστή Χατζηδάκη να αναλαμβάνει πλέον το υπουργείο Εργασίας. Αφετέρου, ήταν στις 28 Ιανουαρίου που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εργασίας οι πληρωμές του προγράμματος «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» για τους μήνες Οκτωβρίου και Νοεμβρίου, όταν κατά τον Γ.kybernhs Βρούτση, ο Μ. Φουρθιώτης: «Νομίζω ότι πήρε ποσά 3 μηνών. Φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Τον Οκτώβριο που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000-80.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό ήταν 200.000».

Τι δουλειά είχε λοιπόν να συνομιλεί ο υπόδικος τηλεπαρουσιαστής που έχει κατηγορηθεί για απάτες του Δημοσίου και ερευνάται ακόμα και για σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Βαξεβάνη, με έναν από τους ισχυρότερους «ενοίκους» του Μεγάρου Μαξίμου και στενότατο συνεργάτη του πρωθυπουργού;

«Αποκαλυπτικός» διασυρμός Γεραπετρίτη: «Χρόνια πολλά κύριε Φουρθιώτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση»!

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter