Στίβος: Άνετη πρόκριση για Νικόλ, Κατερίνα

Στίβος: Άνετη πρόκριση για Νικόλ, Κατερίνα

Επιτυχιών συνέχεια για τον ελληνικό στίβο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που ξεκίνησε σήμερα στη Ντόχα, αφού η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου πέρασαν εύκολα το όριο των 4μ60 και προκρίθηκαν στον κυριακάτικο τελικό του άλματος επί κοντώ.

Μάλιστα η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο έκανε μόλις ένα άλμα στον προκριματικό, αφού δεν έκρινε σκόπιμο να ξεκινήσει την προσπάθειά της πριν τα 4μ60, όπου είχε τοποθετηθεί το όριο πρόκρισης. Ο αγώνας της Στεφανίδη κράτησε μόλις μερικά δευτερόλεπτα!

Η Κυριακοπούλου δυσκολεύτηκε στο ξεκίνημα και χρειάστηκε δύο άλματα για να περάσει τα 4μ50 (από όπου ξεκίνησε), αλλά «καθάρισε» με μία μόλις απόπειρα τα 4μ60.

Χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα προκρίθηκαν με άλματα στα 4μ60 και άλλα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος: Μπράντσο (Βρετανία), Μπένγκτσον (Σουηδία), Μόρις, Ναζεότ, Σουρ (ΗΠΑ), Νιούμαν (Καναδάς), Σιντόροβα (Ρωσία, μετέχει ως ανεξάρτητη), Λινγκ Λι (Κίνα), Σίλβα (Κούβα), Ζουκ (Λευκορωσία), Μόζερ (Ελβετία), Ρίζιχ (Γερμανία).

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 20.40 το βράδυ της Κυριακής στην πρωτεύουσα του Κατάρ και αναμένεται συναρπαστικός, αφού θα μετάσχουν όλα τα φαβορί.

Η Σταματία Σκαρβέλη αποκλείστηκε από τον τελικό της σφυροβολίας, αφού έριξε 69μ65 στον προκριματικό και κατέλαβε την 17η θέση.

Νωρίτερα, ο 21χρονος Μίλτος Τεντόγλου προκρίθηκε στον τελικό του άλματος σε μήκος, με άλμα στα 8 μέτρα. Ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης πέρασε με την 7η καλύτερη επίδοση των προκριματικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter