Στίβος: “Ασημένιος” Φιλιππίδης στο Βελιγράδι! (Video)

Στίβος: “Ασημένιος” Φιλιππίδης στο Βελιγράδι! (Video)

Ο Κώστας Φιλιππίδης έκανε το άλμα της ζωής του στη γούρικη για τον ελληνικό αθλητισμό (λόγω ευρωμπάσκετ 2005) «Μπεογκράντσκα Αρένα» και επιβραβεύτηκε με το ασημένιο μετάλλιο του 34ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Ο 31χρονος επικοντιστής πέρασε με την τρίτη προσπάθεια τα 5μ85 και κατέρριψε το δικό του, περυσινό πανελλήνιο ρεκόρ.

Οι μοναδικοί άλτες που έφτασαν στο ίδιο ύψος και ακολούθησαν τον Φιλιππίδη στο κυνήγι των μεταλλίων ήταν δύο Πολωνοί, ο Λίσεκ (1ος) και ο Βοϊτσιεχόφσκι (3ος). Η απονομή θα γίνει αύριο, λίγες ώρες πριν ανεβεί με τη σειρά της στο πάλκο του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη (18:00). Το απόγευμα του Σαββάτου θα λάβει μέρος στον τελικό του τριπλού η Βούλα Παπαχρήστου.

O τινέιτζερ Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος έκλεψε την παράσταση με τα χαμόγελά του την ώρα της επίσημης παρουσίασης, κατετάγη 11ος στο επί κοντώ στην παρθενική του εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση Ανδρών. Ο 19χρονος αθλητής (από Έλληνα πατέρα και Κογκολέζα μητέρα) πέρασε τα 5μ50 με την πρώτη, αλλά απέτυχε τρεις φορές στα 5μ60 και έμεινε σχετικά χαμηλά.

Η Ελισάβετ Πεσιρίδου πλησίασε στο όνειρο της συμμετοχής σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά έχασε για μερικά εκατοστά του δευτερολέπτου το εισιτήριο. Η 25χρονη Ελληνίδα τερμάτισε 5η στη δεύτερη ημιτελική σειρά των 60μ με εμπόδια, με χρόνο (8.10) που θα της έδινε πρόκριση εάν οι επιδόσεις ήταν μοναδικό κριτήριο. Η 4η της άλλης σειράς, Σουηδέζα Καλούρ, πέρασε στον τελικό με 8.12. «Ηταν μία εξαιρετική εμπειρία. Κρατάμε τα καλά και συνεχίζουμε», δήλωσε η Πεσιρίδου.

Πολλά χειροκροτήματα απέσπασε και ο Κύπριος Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος κέρδισε την 1η ημιτελική σειρά των 60μ με εμπόδια και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό, με παγκύπριο ρεκόρ 7.56. Ο 25άχρονος Τράικοβιτς, που έτρεχε σε οικείο περιβάλλον αφού κατάγεται από τη Σερβία, ήταν 7ος στα 110μ με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Δείτε το άλμα του μεταλλίου:

_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter