Στίβος: Εκτός τελικού Καραλής-Φιλιππίδης

Στίβος: Εκτός τελικού Καραλής-Φιλιππίδης

Χωρίς ελληνική συμμετοχή θα διεξαχθεί ο τελικός του άλματος επί κοντώ ανδρών, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Ντόχα. Τόσο ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης όσο και ο Εμμανουήλ Καραλής έμειναν χαμηλότερα από το όριο πρόκρισης (5μ75).

Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε νωρίς, έκανε μόνο επιτυχή άλματα στα 5μ30, 5μ45 και 5μ60 και υπερέβη με την τρίτη προσπάθεια τα 5μ70, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με το φάσμα του αποκλεισμού. Δεν μπόρεσε όμως να περάσει τα 5μ75 και έμεινε οριακά εκτός δωδεκάδας.

O Kαραλής πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 5μ45 και 5μ60, αλλά είχε τρεις αποτυχημένες απόπειρες στα 5μ70, τα οποία είναι πολύ κοντά στην καλύτερη φετινή του επίδοση (5μ71). Έμεινε έτσι στη 15η θέση του προκριματικού.

Τα μετάλλια αναμένεται να κριθούν κοντά στα 6 μέτρα και δεν αποκλείεται να ξεπεράσει κάποιος άλτης αυτό το ορόσημο, παρά τον απρόσμενο αποκλεισμό του εδώ και 5 χρόνια παγκόσμιου ρέκορντμαν Ρενό Λαβιλενί και του Πολωνού Βοϊτσεχόφσκι. Φέτος έχουν ανεβεί ήδη στα 6μ τρεις αθλητές, με κορυφαίο τον Αμερικανό Κέντρικς (6μ06).

Υπενθυμίζεται, ότι στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών έχουν προκριθεί στον αυριανό τελικό, με σοβαρές ελπίδες διάκρισης, τόσο η Κατερίνα Στεφανίδη όσο και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Ο αγώνας θα αρχίσει στις 8μμ της Κυριακής.

Το βράδυ του Σαββάτου (20.40), ο Μίλτος Τεντόγλου θα διεκδικήσει μετάλλιο στον τελικό του άλματος εις μήκος. Εάν φτάσει τις φετινές του επιδόσεις, ξεπερνώντας τα 8μ30, ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης έχει πολλές πιθανότητες να ανεβεί στο βάθρο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter