Στίβος: Επτά σε τροχιά διάκρισης στο Βελιγράδι

Στίβος: Επτά σε τροχιά διάκρισης στο Βελιγράδι

Το χρυσό μετάλλιο της Κατερίνας Στεφανίδη από το Ρίο είναι το «άστρο λαμπρό» που οδηγεί την ελληνική αποστολή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που αρχίζει την Παρασκευή στο Βελιγράδι.

Σοβαρές ελπίδες διάκρισης έχουν επίσης η Βούλα Παπαχρήστου, ο Κωνσταντίνος Φιλιππίδης, αλλά και ο «μικρός» Εμμανουήλ Καραλής, που συνεχίζει την καλή παράδοση του ελληνικού επί κοντώ.

«Θέλω να χαρώ τον αγώνα μου, να απολαύσω κάθε λεπτό του και να κυνηγήσω το καλύτερο δυνατό.. Σε έναν αγώνα πάντα επιδιώκεις να κάνεις την υπέρβαση, να ξεπερνάς τον εαυτό σ ου. Η συμμετοχή σε έναν ευρωπαϊκό τελικό είναι πάντοτε κάτι ξεχωριστό», δήλωσε ο 18χρονος Καραλής (φωτ.), ο οποίος πέτυχε με 5μ70 την 5η καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος. Ο Φιλιππίδης είναι 4ος στην ίδια λίστα με 4μ70, ενώ η Παπαχρήστου φιγουράρει στη 2η θέση των φετινών επιδόσεων στο τριπλούν με 14μ19.

Η Στεφανίδη, με τα 4μ82, είναι φυσικά φαβορί για χρυσό μετάλλιο στον σαββατιάτικο τελικό του επί κοντώ. Η Ελισάβετ Πεσιρίδου στοχεύει σε πρόκριση στον τελικό των 60μ με εμπόδια αν επαναλάβει το φετινό 8.04, ενώ ο Μιχάλης Σταματόγιαννης μπαίνει στον αγώνα της σφαιροβολίας με 20μ22 στα χέρια του.

Την αποστολή που θα αγωνιστεί στην γνωστή από το μπάσκετ «Κόμπακ Αρένα» συμπληρώνει η Ραφαέλα Σπανουδάκη, με φετινό ατομικό ρεκόρ 7.30 στα 60μ. Η Παπαχρήστου και η Πεσιρίδου θα ανοίξουν την αυλαία για τα ελληνικά χρώματα το μεσημέρι της Παρασκευής μετά τη 1μμ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter