Στίβος: «Καραντίνα» ενός έτους με αναστολή στον Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά

Στίβος: «Καραντίνα» ενός έτους με αναστολή στον Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά

Ποινή αποκλεισμού για 1 έτος, με τριετή αναστολή, επέβαλε ο ΣΕΓΑΣ στον προπονητή Δημήτρη Κυτέα, μετά από καταγγελία του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή για ρατσιστική συμπεριφορά. 

Η εισήγηση της πειθαρχικής επιτροπής που διερεύνησε το θέμα ήταν για ελαφρύτερη ποινή (“καραντίνα” 6 και όχι 12 μηνών), αλλά το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας αποφάσισε να την επαυξήσει, καθώς τη θεώρησε επιεική. Ο Κυτέας, παλαιός πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ και προπονητής του Κώστα Φιλιππίδη, είχε κατηγορηθεί από τον Καραλή (του οποίου η μητέρα κατάγεται από την Ουγκάντα) για σωρεία κρουσμάτων ρατσιστικής συμπεριφοράς σε βάρος του. Ανάμεσα στους συναθλητές που έσπευσαν να σταθούν στο πλευρό του Καραλή ήταν η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου. Στην ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ περιγράφεται το ιστορικό της πειθαρχικής διαδικασίας και τονίζεται ότι ο Κυτέας θα εκτίσει την ποινή του 1 έτους εφ’ όσον υποπέσει σε παρόμοιο παράπτωμα στα επόμενα τρία χρόνια. Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

“Στη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ συζητήθηκε η απόφαση της Δικαστικής Επιτροπής για την καταγγελία του αθλητή Εμμανουήλ Καραλή σε βάρος του προπονητή Δημήτρη Κυτέα.

Σύμφωνα με τα πρακτικά της η Δικαστική Επιτροπή, αφού άκουσε τις δύο πλευρές και εξέτασε τις καταθέσεις των μαρτύρων, έκρινε ομόφωνα ότι ο Δημήτρης Κυτέας παραβίασε το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΣΕΓΑΣ επιδεικνύοντας συμπεριφορά αντίθετη προς τις αρχές του Ολυμπισμού, του Αθλητισμού και του Φιλάθλου Πνεύματος και τους Κανονισμούς του ΣΕΓΑΣ και της IAAF και του επέβαλλε την ποινή της απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και συμμετοχής στις εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ για εξi (6) μήνες. Λαμβανομένων υπ’ όψιν των συνθηκών υπό τις οποίες ετελέσθη το παράπτωμα, της ιδιότητος των εμπλεκομένων και του γεγονότος ότι ενώπιον της Δικαστικής Επιτροπής και με το υπόμνημά του ο Δημήτρης Κυτέας εδήλωσε ότι εκτιμά και σέβεται τον αθλητή Εμμ. Καραλή, η Δικαστική Επιτροπή έκρινε ότι συντρέχει περίπτωση αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσης ποινής επί τρία (3) έτη, κατά την διάρκεια των οποίων αν ο τιμωρούμενος υποπέσει εκ νέου σε παράπτωμα, θα εκτίσει και την ποινή αυτή.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού του, το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ έχει την δυνατότητα μόνο να επικυρώσει ή να επαυξήσει τις ποινές που επιβάλλει η Δικαστική Επιτροπή.

Έτσι, μετά από ενδελεχή συζήτηση το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να επαυξήσει την ποινή σε ένα (1) έτος με αναστολή.”

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter