Στίβος: Κραυγή διαμαρτυρίας από τον Καραλή

Στίβος: Κραυγή διαμαρτυρίας από τον Καραλή

Ισότητα ζήτησε ο νεαρός πρωταθλητής του επί κοντώ Εμμανουήλ Καραλής, αμέσως μετά τον αγώνα στο Ζάππειο που πέτυχε ατομικό ρεκόρ στον ανοικτό στίβο με 5,71 μ.

Ο 20χρονος πρωταθλητής είχε γράψει τη συγκεκριμένη λέξη στα αγγλικά (“Equality”) στο πίσω μέρος της καρτέλας του και έσπευσε χαμογελαστός να την δείξει στο κοινό αντί άλλων δηλώσεων, λίγα δευτερόλεπτα μετά το τέλος της προσπάθειάς του. Υπενθυμίζουμε ότι ο Καραλής είχε καταγγείλει τον προπονητή Δημήτρη Κυτέα για ρατσιστική συμπεριφορά πριν από 1 μήνα περίπου, με αποτέλεσμα να φτάσει υπόθεση στην πειθαρχική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος αναμένεται να ασχοληθεί σύντομα. 

Ο Κυτέας ήταν παρών στον αγώνα του Ζαππείου, αφού προπονεί τον ανταγωνιστή του Καραλή, Κώστα Φιλιππίδη. Στον ίδιο χώρο βρισκόταν επίσης οι πρωταθλήτριες του επί κοντώ που από την πρώτη στιγμή συμπαραστάθηκαν στον Καραλή, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου.

Ο Εμμανουήλ Καραλής έχει πατέρα έλληνα και μητέρα από την Ουγκάντα. Σε παλαιότερη συνέντευξή του στo Documento είχε δηλώσει ότι ο ρατσισμός είναι το μοναδικό στοιχείο που τον ενοχλεί στη νοοτροπία του νεοέλληνα:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter