Στίβος: «Νεκρή ζώνη» για την Ολυμπιακή πρόκριση το 2020

Στίβος: «Νεκρή ζώνη» για την Ολυμπιακή πρόκριση το 2020

Να μην υπολογίσει για την Ολυμπιακή πρόκριση τα αποτελέσματα αγώνων στίβου που τυχόν θα διεξαχθούν μέχρι τις 1 Δεκεμβρίου 2020 αποφάσισε η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Η ΙΑΑF προχώρησε σε αυτή την απόφαση επειδή φοβάται κρούσματα ανεξέλεγκτου ντόπινγκ, αφού η διαδικασία των ελέγχων έχει διακοπεί ή υπολειτουργεί εξαιτίας της πανδημίας. Το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ισχύει κανονικά για όσους αθλητές έχουν πιάσει τα όρια συμμετοχής, αλλά οι υπόλοιποι καλούνται να διεκδικήσουν την πρόκριση μεταξύ 1 Δεκεμβρίου 2020 και 31 Μαϊου 2021.

Οι Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσουν στις 21 Ιουλίου 2021. Πέντε Έλληνες αθλητές στίβουν έχουν ήδη σφραγίσει το διαβατήριό τους για την Ιαπωνία: Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου (επί κοντώ), Βούλα Παπαχρήστου (τριπλούν) και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (βάδην).

Mέσα στο 2020 έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανοιχτού στίβου, στις 26-30 Αυγούστου στο Παρίσι. Εικάζεται ότι μπορεί και αυτό να αναβληθεί. Στο μεταξύ, η ΙΑΑF ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις συμβάσεις των μισών υπαλλήλων της όσο διαρκεί η πανδημία. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα αποζημιωθούν από την κυβέρνηση του Μονακό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter