Στίβος: Ο Κέντρικς «πέταξε» στα 5μ97

Στίβος: Ο Κέντρικς «πέταξε» στα 5μ97

Μονομαχία στη στρατόσφαιρα επιφύλασσε στους τυχερούς θεατές στην Ντόχα ο τελικός του άλματος επί κοντώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου.

Οι δύο διεκδικητές του χρυσού μεταλλίου χρειάστηκε να κάνουν από τρεις προσπάθειες, αποτυχημένες πάντως, στα 6μ02 πριν μοιραστούν τα δύο πρώτα μετάλλια.

Κέρδισε τελικά ο Αμερικανός Σαμ Κέντρικς, ο οποίος πέρασε τα 5μ97 με την τρίτη απόπειρα, ακριβώς τη στιγμή που ο 19χρονος Σουηδός Αρμάντ Ντουπλάντις ετοιμαζόταν να πανηγυρίσει το χρυσό, με ίδια επίδοση. Ο 27χρονος Αμερικανός νίκησε στα σημεία αφού είχε καλύτερες προσπάθειες. Οι δυο τους, μαζί με τον κάτοχο του χάλκινου μεταλλίου Πολωνό Πιοτρ Λϊσεκ (5μ87), πανηγύρισαν όλοι μαζί πάνω στο στρώμα, με πλατιά χαμόγελα και συγχρονισμένα ακροβατικά! Και οι τρεις επικοντιστές έχουν ατομικό ρεκόρ πάνω από τα 6 μέτρα. Ελληνική συμμετοχή στον τελικό δεν υπήρξε, καθώς οι Φιλιππίδης, Καραλής αποκλείστηκαν στον προκριματικό.

Τον αντίστοιχο τελικό των γυναικών, η Κατερίνα Στεφανίδη τον χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο όλων των εποχών στο αγώνισμα. Η 29χρονη Ελληνίδα Ολυμπιονίκης θα επιστρέψει από την Ντόχα με χάλκινο μετάλλιο. Είναι η 10η φορά που η Στεφανίδη ανέβηκε σε βάθρο μεγάλης διοργάνωσης στην λαμπρή καριέρα της. Πάντως το στάδιο στην Ντόχα είναι όλες τις μέρες μισοάδειο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter