Στίβος: Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου

Στίβος: Πρωταθλητής Ευρώπης ξανά ο Μίλτος Τεντόγλου

Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο πρόσθεσε στην ήδη πλούσια συλλογή του ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο νεαρός άλτης του μήκους από τα Γρεβενά υπερασπίστηκε τον τίτλο του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας, με εκπληκτικό άλμα στα 8,35 μ.

Μάλιστα ο Τεντόγλου πέτυχε την επίδοση που του έδωσε το χρυσό μετάλλιο μόλις στην πρώτη προσπάθεια, απογοητεύοντας τους αντιπάλους του. Ο Σουηδός Μόντλερ έμεινε 2ος με επίδοση 8,31 μ. και ο Φινλανδός Πούλι 3ος με 8,24 μ (εθνικά ρεκόρ και για τους δύο).

Ο Τεντόγλου έκανε μόλις τρία άλματα (άκυρα τα άλλα δύο), αφού αγωνιζόταν με ενοχλήσεις στο γόνατο.

Ο 23χρονος Τεντόγλου είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης τόσο στον ανοιχτό στίβο το 2018 (Βερολίνο 8,25 μ.) όσο και στον κλειστό το 2019 (Γλασκώβη 8,38 μ.), αλλά δεν μπόρεσε να διακριθεί στο τελευταίο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου έμεινε 10ος.

Ο Δημήτρης Τσιάμης πήδηξε 16,38 μ. στον προκριματικό του τριπλούν και πέρασε χωρίς άγχος στον κυριακάτικο τελικό, μολονότι είναι πλέον 39 ετών.

H Iωάννα Ζάκκα πέτυχε ατομικό ρεκόρ στο ύψος με 1,87 μ., αλλά δεν μπόρεσε να περάσει το όριο πρόκρισης στον τελικό του αγωνίσματος.

Kαλά πήγε επίσης η Ειρήνη Βασιλείου, η οποία κατέρριψε το ατομικό της ρεκόρ στον προκριματικό των 400μ με 52.76 και έφτασε ως τα ημιτελικά των 400 μ, όπου αποκλείστηκε με 53.31.

Aπό τις ελληνικές συμμετοχές του Σαββάτου, ξεχωρίζει η παρουσία της Ελένης Πόλακ απ’ ευθείας στον τελικό του επί κοντώ η Ελένη Πόλακ, με 4,71 μ. φετινή επίδοση.

Η Βούλα Παπαχρήστου ξεκινάει την προσπάθειά της στο τριπλούν όπου είναι φαβορί για μετάλλιο, αφού έχει την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο με 14,60 μ.

Τεντόγλου: «Νίκησα αλλά δεν ευχαριστήθηκα τον αγώνα»

«Χαρούμενος γιατί κέρδισα αλλά δεν ευχαριστήθηκα τον αγώνα, ένιωθα να κάνω αγγαρεία. Δεν έκανα δύο άλματα και μετά είχα δύο άκυρα» δήλωσε μετά τη δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου με 8μ.35 ο Μίλτο Τεντόγλου.

Ο Ελληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε τραυματίας, καθώς είχε από μέρες ενοχλήσεις στο γόνατο και όπως δήλωσε «είχα βάλει στόχο να κάνω ένα άλμα στον προκριματικό κι ένα στον τελικό και τα κατάφερα. Δεν περίμενα ότι θα γίνονταν τόσο μεγάλα άλματα σήμερα και πιστεύω ότι ήταν ένας από τους καλύτερου αγώνες που έγιναν ποτέ στο ευρωπαϊκό. Τώρα θα ξεκινήσω θεραπείες για το γόνατο μου και μετά πάλι αγώνες…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter