Στιβος: Τιμωρήθηκε με… χάδια ο Κυτέας

Στιβος: Τιμωρήθηκε με… χάδια ο Κυτέας

Με απρόσμενη επιείκεια αντιμετώπισε η επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος τον κατηγορούμενο για ρατσιστική συμπεριφορά προπονητή στίβου Δημήτρη Κυτέα. Η ποινή που του επιβλήθηκε μετά τις καταγγελίες του επικοντιστή Εμμανουήλ Καραλή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα (με πλειοψηφία 3-2) και χαρακτηρίζεται ως χάδι.

Ο Κυτέας τιμωρήθηκε με στέρηση της φίλαθλης ιδιότητας για 18 μήνες, αλλά με αναστολή. Η ΕΦΙΠ τον θεώρησε ένοχο ομόφωνα, αλλά αποδέχτηκε τον ισχυρισμό ότι ο ίδιος εκτιμά και υπολήπτεται τον αθλητή!

Η δικαστική επιτροπή του ΣΕΓΑΣ είχε αποκλείσει τον Κυτέα για ένα χρόνο, με απόφαση που εκδόθηκε τον Ιούλιο του 2019.

Το Κατηγορητήριο έκανε λόγο για διαρκή ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος των Καραλή, η μητέρα του οποίου κατάγεται από την Ουγκάντα. Τα περιστατικά επιβεβαιώθηκαν από αρκετούς πρωταθλητές στιβου (Παπαχρήστου, Γκούσιν και άλλους).

Στις καταθέσεις αυτές, σύμφωνα με πληροφορίες, τονίζεται ότι ο Δημήτρης Κυτέας αποκαλεί πάντα με τον χαρακτηρισμό “ο μαύρος” τον Εμμανουήλ Καραλή, χωρίς ποτέ να λέει έστω τ’ όνομά του, υπάρχουν άσχημοι χαρακτηρισμοί για τον πατέρα του και τη μητέρα του, ενώ γίνεται λόγος ακόμα για… βουντού, ώστε να κάνει κακό στους ανταγωνιστές του.

Σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση της Βούλας Παπαχρήστου, ο Κυτέας της είχε πει “αυτός είναι ένας αμόρφωτος ηλίθιος” και “ο μαύρος είναι ανώμαλος και αυτός και ο πατέρας του βιντεοσκοπούν τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις με κοπέλες”. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter