Στίβος: Χάλκινη Νικόλ, εκτός μεταλλίων η Κατερίνα

Στίβος: Χάλκινη Νικόλ, εκτός μεταλλίων η Κατερίνα

H επικοντίστρια Nικόλ Κυριακοπούλου κατέκτησε το τελευταίο μετάλλιο ενός εξαιρετικού για τα ελληνικά χρώματα Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου, αλλά η είδηση, για τους περισσότερους, ήταν η απουσία της Κατερίνα Στεφανίδη από το βάθρο, για πρώτη φορά μετά από μία τριετία θριάμβων.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα στον αγώνα, αλλά η Κυριακοπούλου κατόρθωσε να εξασφαλίσει το χάλκινο μετάλλιο, με επιτυχημένο (δεύτερο) άλμα στα 4μ65, πίσω από την ασυναγώνιστη Ρωσίδα Ανζέλικα Σιντόροβα που αγωνίστηκε ως «ανεξάρτητη» και την Βρετανίδα Χόλι Μπράντσο.

Η Στεφανίδη, που πάντως χειροκροτήθηκε από το κοινό της Γλασκώβης και αποχώρησε χαμογελαστή, έκανε ένα μόνο επιτυχημένο άλμα στον τελικό και έμεινε 4η, αφού πέρασε τα 4μ65 με την τρίτη.

Η 32χρονη Κυριακοπούλου, αθλήτρια του Ανδρέα Τσώνη,  ήταν 2η πίσω από τη Στεφανίδη στο Ευρωπαϊκό του ανοιχτού στίβου το 2018, όταν προερχόταν από μία διετία αδράνειας λόγω εγκυμοσύνης. Το μετάλλιο της ήταν το 4ο για την ελληνική αποστολή, μετά το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου στο μήκος και τα ασημένια των Κώστα Μπανιώτη (ύψος) και Βούλας Παπαχρήστου (τριπλούν).

Παράλληλα, πλασαρίστηκαν στην εξάδα και οι Εμμανουήλ Καραλής (4ος στο επί κοντώ), Κώστας Δουβαλίδης (5ος στα 60μ με εμπόδια), Κώστας Ζήκος (5ος στα 60μ). To χρυσό μετάλλιο του Κύπριου Μίλαν Τράικοβιτς στα 60μ με εμπόδια ήταν το επιστέγασμα ενός τριημέρου με πολλά χαμόγελα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter