Στίβος: Χρυσάφι μετ’ εμποδίων για την Κύπρο

Στίβος: Χρυσάφι μετ’ εμποδίων για την Κύπρο

Στην Κύπρο, μέσω …Σερβίας κατέληξε το χρυσό μετάλλιο των 60μ με εμπόδια στο ΕυρωπαΪκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Γλασκώβης. 

Ο Μίλαν Τράικοβιτς, εγκατεστημένος στη Λεμεσό με τους Σέρβους γονείς του από τα 9 του χρόνια (όταν η πραγματική του πατρίδα φλεγόταν από τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ), κέρδισε τη δύσκολη κούρσα της μίας ανάσας με χρόνο 7.60 και ανέβασε την κυπριακή σημαία στον υψηλότερο ιστό. Δεν είναι βεβαίως κάποιος τυχαίος, αφού είχε αγωνιστεί στον τελικό των 110μ με εμπόδια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, όπου τερμάτισε 7ος.

Ο 27χρονος Τράικοβιτς, που γυμνάζεται στον Αγιο Κοσμά και στην Κύπρο, με προπονητή τον Αντώνη Γιαννουλάκη, νόμιζε ότι είχε τερματίσει 2ος, αλλά το φωτο φίνις τον έκανε να πανηγυρίσει ξαφνιασμένος την πρωτιά. Ο σπουδαίος Γάλλος Μαρτινό-Λαγκάρντ τερμάτισε πίσω του, με χρόνο 7.61. 

Στον ίδιο τελικό, ο 32χρονος Κώστας Δουβαλίδης έκανε υπερπροσπάθεια, κατέρριψε το ατομικό ρεκόρ του για δεύτερη φορά μέσα στη μέρα με 7.65 (έναντι 7.66 στον ημιτελικό), αλλά δεν μπόρεσε να κατακτήσει το πρώτο σημαντικό μετάλλιο της καριέρας του. Ο Δραμινός πρωταθλητής τερμάτισε στη 5η θέση, μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου μακριά από το βάθρο και έκανε γύρο θριάμβου μαζί με τον Τράικοβιτς.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter