Στημένο το παιχνίδι στο γήπεδο των νέων ταυτοτήτων

Στημένο το παιχνίδι στο γήπεδο των νέων ταυτοτήτων
EUROKINISSI/ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Αν δεν υπήρχαν οι αντιδράσεις για τις νέες ταυτότητες, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα τις είχε εφεύρει. Επειδή την βολεύουν πάρα πολύ. Επειδή αυτοί που διαμαρτύρονται μπαίνουν κάτω από τον χαρακτηρισμό «ψεκασμένοι», άρα σε αντίθεση με αυτούς, η κυβέρνηση φαντάζει κάστρο ορθολογισμού.

Πόσο «ορθολογιστική»… δεν είναι αποδείχθηκε όταν στελέχη της, και το υπουργείο Περιβάλλοντος, έφτασαν να κατηγορούν το Εθνικό Αστεροσκοπείο, τον ευρωπαϊκό οργανισμό Copernicus και τους… δορυφόρους.

Διαβάστε επίσης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στο δρόμο για τον Μεσαίωνα

Τώρα με τις ταυτότητες παίζει όπως θέλει. Χωρίς κόπο. Οταν θέλει, τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ χαρίζουν πολλά λεπτά τηλεοπτικού χρόνου σε κάτι απίθανους τύπους που ανακατεύουν τον Εξαποδώ με τους μασόνους και τα τσιπάκια με ανύπαρκτες προφητείες.

Ετσι τρώνε χρόνο από τα πραγματικά σημαντικά, από τις φωτιές, την ακρίβεια, το αντιεργατικό νομοσχέδιο.

Προβάλλουν τώρα μικρές ομάδες διαμαρτυρόμενων για τις ταυτότητες ενώ συνηθίζουν να θάβουν πολύ μεγαλύτερες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οταν ο Κώστας Σημίτης το 2000 άλλαξε τις ταυτότητες είχε απέναντί του σχεδόν σύσσωμη την Εκκλησία και μεγάλο πλήθος πιστών που δεν ήθελαν να φύγει το «Χριστιανός Ορθόδοξος» από το επίσημο έγγραφο.

Τώρα η επίσημη Εκκλησία και το Αγιο Ορος δεν έχουν πει λέξη εναντίον της κυβέρνησης και οι διαμαρτυρίες είναι ελάχιστες. Παρόλα αυτά «παίζουν» σαν να είναι μεγάλο θέμα. Δεν είναι. Μια φούσκα είναι που γεμίζει το κενά της κυβέρνησης.

Αυτό που έπρεπε να έχει κάνει από την αρχή η κυβέρνηση, δηλαδή να ενημερώσει ποια ακριβώς δεδομένα θα υπάρχουν στις νέες ταυτότητες δεν το έχει κάνει. Υπάρχουν ταυτόχρονα «πηγές» από το Μαξίμου που λένε σε ΜΜΕ ότι πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση για να μην ανησυχεί ο κόσμος. Το θέατρο του παραλόγου.

Οταν η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θα χρειάζεται άλλο τους «ψεκασμένους», αυτοί θα εξαφανιστούν από τα τηλεοπτικά παράθυρα. Θα παραμείνουν βέβαια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφού έχουν παραδώσει όλα τους τα δεδομένα στο Facebook και στο Instagram, θα επιμένουν ότι κάποιοι αόρατοι συνωμότες θέλουν να τους τα κλέψουν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter