Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Απολογείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου – Απολογείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας

Ενώπιον της Ανακρίτριας βρίσκεται εκ νέου σήμερα, Δευτέρα η Ρούλα Πισπιρίγκου, προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα της 18ης Τακτικής Ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, για το εάν αποπειράθηκε να αφαιρέσει  τη ζωή της εννιάχρονης κόρης της Τζωρτζίνας τον Απρίλιο του 2021, όταν το παιδί νοσηλευόταν, χωρίς παθολογικά ευρήματα, στο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας.

Η 33χρονη Ρούλα Πισπιρίγκου, που είναι προσωρινά κρατούμενη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος της κόρης της Τζωρτζίνας πέρασε λίγο πριν τις 9:00 το πρωί το κατώφλι της ανακρίτριας όπου και καλείται να δώσει εκ νέου εξηγήσεις για το εν είχε επιχειρήσει και πάλι να θανατώσει την πρωτότοκη κόρη της έπειτα από τις νέα κατηγορία που της απαγγέλθηκε πριν από λίγες ημέρες σε βάρος της και για την οποία έλαβε προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή της.

Η δίωξη για το δεύτερο κακούργημα που βαρύνει την 33χρονη, ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργο Νούλη και βασίστηκε στα στοιχεία του φακέλου που έχει η Δικαιοσύνη στα χέρια της, για την πορεία της Τζωρτζίνας από νοσοκομείο σε νοσοκομείο μέχρι τελικά τον Ιανουάριο του 2022 να υποκύψει στην τοξική ουσία που φέρεται να της έδωσε η μητέρα της. Η απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία απολογείται σήμερα η Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά όσα έγιναν μέσα στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας τον Απρίλιο του 2021. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο που καλείται να αντικρούσει η Πισπιρίγκου, όλα όσα οδήγησαν τότε, στο να αποκτήσει μη αναστρέψιμη βλάβη με τετραπληγία, το εννιάχρονο παιδί, ήταν εγκληματικές ενέργειες της μητέρας του.

Στην απολογία της στην ανακρίτρια, τον περασμένο Απρίλιο, η 33χρονη είχε δώσει τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη στο «Καραμανδάνειο», καταθέτοντας, τότε, χαρακτηριστικά τα εξής: «Εκείνη τη στιγμή, ενώ μιλούσα με μια φίλη μου στο τηλέφωνο και της έλεγα ότι δεν βγάζω άκρη στο νοσοκομείο αυτό και περιμένω την επόμενη μέρα το πρωί να υπογράψω και να φύγουμε για το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, τα μάτια μου ήταν στο μόνιτορ και λέω τότε στη φίλη μου: “Πάλι πέφτει το οξυγόνο”. Και μου λέει: “Τρέξε να προλάβεις τους γιατρούς”. Και της λέω: “Κλείσε”. Όταν πήγα λοιπόν να φωνάξω τους γιατρούς επειδή έπεφτε το οξυγόνο της Τζωρτζίνας, τη βλέπω να ανασηκώνεται από το κρεβάτι και να πέφτει απότομα πίσω. Αυτό θα μπορούσα να το περιγράψω ως μια προσπάθειά της να αναπνεύσει… Εγώ χτύπησα αμέσως το κουδούνι και βγήκα στον διάδρομο αναζητώντας βοήθεια από τους γιατρούς. Όταν ήρθαν οι γιατροί με έβγαλαν έξω από το δωμάτιο και γι’ αυτό δεν γνωρίζω να σας πω τι ακριβώς έκαναν. Εκείνη τη στιγμή ήρθε αμέσως και ο μπαμπάς της, τον οποίο κάλεσα εγώ για να τον ενημερώσω για την εξέλιξη της υγείας του παιδιού. Οι γιατροί έμειναν στον θάλαμο περίπου μία ώρα και την επανέφεραν στη ζωή…».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter