Στην Ελλάδα αν έχεις φράγκα ο βιασμός γίνεται ροζ πάρτι – Η 24χρονη στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι μόνη… #καμιά_μόνη.

Στην Ελλάδα αν έχεις φράγκα ο βιασμός γίνεται ροζ πάρτι – Η 24χρονη στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι μόνη… #καμιά_μόνη.

Ούτε να το σκέφτονται πως θα κουκουλώσουν τον βιασμό στη Θεσσαλονίκη γιατί οι δράστες είναι από «καλές» οικογένειες. Αν νομίζουν πως θα τους σώσουν οι γνωριμίες του μπαμπά ή τα φράγκα είναι βαθιά νυχτωμένοι. Όσο για εκείνους, που ήδη έχουν αρχίσει το Victim blaming να ξέρουν πως δεν τους διαφοροποιεί και πολύ από τους ίδιους τους δράστες. Έτσι, για να τα ξεκαθαρίζουμε.

Μια 24χρονη κοπέλα βιάσθηκε από τέσσερις άντρες σε ένα ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα, με τις πρώτες πληροφορίες οι δράστες φαίνεται να έριξαν ουσίες στο ποτό της νεαρής κοπέλας που την οδήγησαν σε νάρκωση και στην συνέχεια στην βάναυση κακοποίηση της. Το θύμα κατήγγειλε τον βιασμό στις 2 Ιανουαρίου. Η Ελληνική Αστυνομία με ανακοίνωσή της αναφερόταν στη σύλληψη ενός 27χρονου με την κατηγορία του βιασμού εις βάρος 24χρονης σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Δύο ημέρες αργότερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, όπου από κοινού με τον ανακριτή αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ένας από τους οποίους ήταν η απαγόρευση προσέγγισης και επικοινωνίας με την κοπέλα που κατήγγειλε το περιστατικό.

Δεν ξέρω, εσείς μάθατε κάτι; Ακούσατε τίποτα στα αστυνομικά δελτία; Τα ξημερώματα του Σαββάτου 15/1 αντιεξουσιαστές έγραψαν συνθήματα έξω από το Αχίλλειον στην παραλία της Θεσσαλονίκης «Ο ιδιοκτήτης είναι βιαστής». Το θέμα επανήρθε μετά από αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και λίγο αργότερα ένας από τους δράστες έκανε μια δακρύβρεχτη ανάκριση στο instagram, όπου ζητούσε συγνώμη και στην ουσία παραδέχτηκε το έγκλημα του.

Δεν θέλω να αναπαράγω όλη την ανάρτηση. Θα σταθώ σε ένα σημείο μόνο, εκεί που προσπάθησε να δικαιολογηθεί γράφοντας «Στην προσπάθεια να γίνει μια όμορφη βραδιά, πίεσα βλακωδώς νεαρές κοπέλες να παραστούν ώστε να ομορφύνει η βραδιά για τους φίλους και πελάτες μας». Πίεσε κοπέλες για να κάνει όμορφη την βραδιά των φίλων του ή μάλλον, οργάνωσε έναν βιασμό και πολύ πιθανόν να μην ήταν η πρώτη φορά. Τα ονόματα των φερόμενων δραστών έχουν διαρρεύσει. Πρόσωπα αυξημένου κύκλου γνωριμιών με σχέσεις και με πολιτικά πρόσωπα. Μάλιστα, πρώην εργαζόμενος της επιχείρησης μιλάει για κατά συρροή συμπεριφορές. Πως ένας από τους δράστες παρενοχλούσε συχνά πυκνά υπαλλήλους του με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες προκειμένου να τον αντιμετωπίσουν, ζητούσαν από τους συντρόφους τους συνοδεία μετά τη λήξη της βάρδιας τους.

Οι φερόμενοι δράστες Β.Λ., Ε.Λ, Μ.Π. και Δ.Φ. περίμεναν πως θα την γλιτώσουν και η υπόθεση θα καλυφθεί. Αν δεν είχε κινηθεί το θέμα από αλληλέγγυους και τον ακτιβιστή Ηλία Γκιώνη, το πιο πιθανό είναι να μην ερχόταν, ποτέ, στο φως η υπόθεση.
Στην Ελλάδα αν έχεις χρήματα ο βιασμός γίνεται ροζ πάρτι.

Το 2021 μας αποχαιρέτησε με βαμμένα χέρια, 19 αδερφές μας μετρήσαμε που σκότωσε η πατριαρχία. Τόσες, τουλάχιστον, καταγράφηκαν, επίσημα. Μέσα σε μια πατριαρχικά δομημένη κοινωνία, η κοινωνική νομιμοποίηση της έμφυλης βίας αποκρυσταλλώνεται είτε στην εξοικείωση κακοποιητικών συμπεριφορών είτε στο να αποκρύπτονται τέτοιου είδους περιστατικά, αν το στάτους των βιαστών το επιτρέπει. Αν η δικαιοσύνη θέλει να της έχουμε εμπιστοσύνη οφείλει να προστατέψει τα θύματα και να μην βγάζει έξω τους βιαστές. Όσο για τους «ακριβούς» και πολύτιμους φίλους τους να ξέρουν και οι δράστες και εκείνοι πως δεν θα αφήσουμε πέτρα που να μην σηκώσουμε, μέχρι, να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να δικαιωθεί το θύμα. Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον και αυτό είναι αρκετό.

#καμία_μόνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter