Ελευθερία Τύπου: Στην Ελλάδα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για τις «τρομερές οπισθοδρομήσεις» στα ΜΜΕ

Ελευθερία Τύπου: Στην Ελλάδα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα για τις «τρομερές οπισθοδρομήσεις» στα ΜΜΕ

Στην Ελλάδα θα βρίσκεται στις 9-11 Οκτωβρίου αντιπροσωπεία των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, προκειμένου να συζητήσουν την κρίσιμη κατάσταση των ΜΜΕ στη χώρα μας, σύμφωνα με το Euractiv. Όλα αυτά μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης που κατέταξε την Ελλάδα στην 108η θέση στην Ελευθερία του Τύπου, τελευταία ευρωπαϊκή και πίσω από αφρικανικές χώρες όπως το Τόγκο και η Μποτσουάνα.

Δείτε επίσης: «Μπανανία» η Ελλάδα του Μητσοτάκη στην Ελευθερία του Τύπου: 108η στον κόσμο, πίσω από Τόγκο και Μποτσουάνα

Ο  Pavol Szalai, επικεφαλής του γραφείου των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Βαλκάνια, δήλωσε στο Euractiv: «Το δικαίωμα στην ενημέρωση στην Ελλάδα, μια βασική ευρωπαϊκή χώρα, έχει υποστεί τρομερές οπισθοδρομήσεις. Η εύρεση λύσεων είναι ακόμη πιο επείγουσα σε μια εποχή που οι ευρωπαϊκές δημοκρατίες έρχονται αντιμέτωπες με τον προπαγανδιστικό πόλεμο της Ρωσίας».

Δείτε επίσης: Παρέμβαση φον ντερ Λάιεν υπέρ των ελλήνων δημοσιογράφων ζητούν οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα

Ο ίδιος εξήγησε πως η αποστολή θα επικεντρωθεί στην ελευθερία, την ανεξαρτησία και τη βιωσιμότητα του Τύπου στη Διεθνή Εβδομάδα Δημοσιογραφίας. «Στις επόμενες συναντήσεις μου με δημοσιογράφους και τις αρχές, θα συζητήσω τα προβλήματα, αλλά και πιθανές λύσεις, ενώ θα εστιάσω σε θέματα όπως η παρακολούθηση δημοσιογράφων και η στασιμότητα της έρευνας για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021», πρόσθεσε.

«Η περίπτωσή μου αποκαλύπτει πόσο εύθραυστη μπορεί να γίνει η υπεράσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων σε μια ευρωπαϊκή δημοκρατία και πόσο εύκολα, χάρη σε αυτά τα εξαιρετικά εξελιγμένα spyware, οι κυβερνήσεις και άλλα μέρη μπορούν να παραβιάσουν αυτά τα δικαιώματα», δήλωσε πρόσφατα στο Euractiv ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter