Στην Αθήνα οκτώ διεθνείς οργανώσεις Τύπου: Ερευνούν απειλές κατά δημοσιογράφων και παρακολουθήσεις

Στην Αθήνα οκτώ διεθνείς οργανώσεις Τύπου: Ερευνούν απειλές κατά δημοσιογράφων και παρακολουθήσεις

Η «ανησυχητική», όπως την έχουν χαρακτηρίσει, κατάσταση στην Ελλάδα του Μητσοτάκη, στο κομμάτι της Ελευθερίας του Τύπου, τίθεται στο μικροσκόπιο της αντιπροσωπείας οκτώ κορυφαίων διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων που βρίσκονται σήμερα, Δευτέρα στην Αθήνα.

Στην Αθήνα θα βρεθούν εκπρόσωποι από τις οργανώσεις: ARTICLE 19 Europe, European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF), European Federation of Journalists (EFJ), Free Press Unlimited (FPU), International Press Institute (IPI), the Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT), Committee to Protect Journalists (CPJ), Reporters Without Borders (RSF).

Η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, πολιτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του κράτους και άλλους σημαντικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Θα εξεταστούν οι απειλές για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, την ατιμωρησία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον τους, την παρακολούθηση, τους κινδύνους για τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και τις νομικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των Στρατηγικών Αγωγών κατά της Δημόσιας Συμμετοχής (SLAPPs).

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου, θα παραχωρηθεί σχετική συνέντευξη Τύπου όπου θα παρουσιαστούν τα ευρήματα των ερευνών, ενώ λεπτομερής έκθεση για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα θα δημοσιευθεί εντός φθινοπώρου.

Διαβάστε επίσης: Στην Ελλάδα οκτώ διεθνείς οργανώσεις Τύπου: Στο «μικροσκόπιο» απειλές κατά δημοσιογράφων και παρακολουθήσεις

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter