Στην Ελλάδα οκτώ διεθνείς οργανώσεις Τύπου: Στο «μικροσκόπιο» απειλές κατά δημοσιογράφων και παρακολουθήσεις

Στην Ελλάδα οκτώ διεθνείς οργανώσεις Τύπου: Στο «μικροσκόπιο» απειλές κατά δημοσιογράφων και παρακολουθήσεις

Στην Ελλάδα της θέσης 107 και των συνεχών παραβιάσεων της ελευθερίας του Τύπου θα βρεθεί από τις 25 έως τις 27 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία οκτώ κορυφαίων διεθνών δημοσιογραφικών οργανώσεων προκειμένου να διερευνήσει το πώς διαμορφώνεται η ανησυχητική, όπως την έχουν χαρακτηρίσει, κατάσταση. Μάλιστα στις 27 Σεπτεμβρίου θα παραχωρήσουν και συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσουν τις πρώτες εκτιμήσεις από την επίσκεψή τους.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των οκτώ οργανώσεων, «μετά τις βουλευτικές εκλογές και τον διορισμό της νέας κυβέρνησης, η αντιπροσωπεία θα εξετάσει τις προκλήσεις για την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης, τον πλουραλισμό και την ανεξαρτησία στην Ελλάδα και τον αντίκτυπο των μέτρων που έλαβαν οι αρχές για την αντιμετώπισή τους».

Οι οργανώσεις που θα μετέχουν στην αποστολή στην Ελλάδα είναι οι εξής:

ARTICLE 19 Europe

European Centre for Press and Media Freedom (ECPMF)

European Federation of Journalists (EFJ)

Free Press Unlimited (FPU)

International Press Institute (IPI)

the Osservatorio Balcani e Caucaso Transeuropa (OBCT)

Committee to Protect Journalists (CPJ)

Reporters Without Borders (RSF)

Τι θα τεθεί στο «μικροσκόπιο»

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με κορυφαίους επαγγελματίες των μέσων ενημέρωσης, πολιτικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους του κράτους και άλλους σημαντικούς ενδιαφερόμενους φορείς. Η ομάδα θα εξετάσει απειλές για την ασφάλεια των δημοσιογράφων, την ατιμωρησία των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν εναντίον τους, την παρακολούθηση, τους κινδύνους για τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και τις νομικές απειλές, συμπεριλαμβανομένων των Στρατηγικών Αγωγών κατά της Δημόσιας Συμμετοχής (SLAPPs).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter