Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι τράπεζες δεν διστάζουν να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες καρκινοπαθών

Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη οι τράπεζες δεν διστάζουν να κατασχέσουν πρώτες κατοικίες καρκινοπαθών

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Μυτιλήνη, καθώς για συνολικές οφειλές ύψους 152.800 ευρώ από στεγαστικό δάνειο από την Εθνική Τράπεζα, πήγαν να κατασχέσουν το μοναδικό σπίτι ενός ζευγαριού καρκινοπαθών, ωστόσο, τελικά με απόφαση του Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης διαγράφεται το μεγαλύτερο μέρος του χρέους.

Ειδικότερα, οι δύο καρκινοπαθείς, είχαν προσφύγει στο Ειρηνοδικείο Μυτιλήνης ζητώντας την ένταξη τους στο νόμο Κατσέλη, ωστόσο μέχρι να εκδικασθεί η υπόθεση απεβίωσαν. Κληρονόμος, ήταν ο γιος τους, ο οποίος όμως νοσηλεύεται σε κέντρο αποκατάστασης, όπως και η σύζυγος του, θύματα τροχαίου και οι δύο.

Η υπόθεση εκδικάσθηκε τελικά σήμερα, Πέμπτη, και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μυτιλήνης τους δικαίωσε καθώς προστατεύεται η υπό κατάσχεση κύρια κατοικία, με καταβολή μόνον της αξίας της, ποσού 25.200 ευρώ σε 360 δόσεις των 70 ευρώ το μήνα.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα με τη συγκεκριμένη απόφαση, ανέφερε η συνήγορος των κληρονόμων, κ. Τικέλλη, μιλώντας στο «Ν». «Οι δανειολήπτες ήταν καρκινοπαθείς που απεβίωσαν. Ο κληρονόμος που καλείται να πληρώσει είναι σε κέντρο αποκατάστασης λόγω τροχαίου. Με τη δίκαιη αυτή απόφαση θα μπορέσει να διασώσει το σπίτι των γονιών του και να διαμείνει ο ίδιος σε αυτό μετά την αποθεραπεία του» τόνισε.

Πηγή: stonisi.gr

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter