Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά εξηγήσεις μετά την αποκάλυψη για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων

Στην ΕΥΠ αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – Ζητά εξηγήσεις μετά την αποκάλυψη για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, υπό την Γραμματέα της ΚΟ και πρώην Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και τον Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Χρήστο Σπίρτζη, ζήτησε άμεση συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ, κ. Δεμίρη, για εξηγήσεις με αφορμή την αποκάλυψη ότι ΕΥΠ και ΚΕΤΥΑΚ έχουν λάβει εντολές από υψηλόβαθμα στελέχη της Υπηρεσίας για καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων και υλικού παρακολουθήσεων.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα μεταβεί στις 17:00 στην ΕΥΠ.

Πειστικές απαντήσεις ζητά η Κουμουνδούρου

Πειστικές απαντήσεις άμεσα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ, τα οποία ανήκουν στο περιβάλλον Μητσοτάκη, ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

«Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά:

«Την επιχείρηση “κουκούλωμα” του σκανδάλου των υποκλοπών από το παρακράτος Μητσοτάκη, αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΥΠ που εντάσσονται στο περιβάλλον Μητσοτάκη ζήτησαν από τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb των παρακολουθήσεων με σκοπό την καταστροφή τους.

Όλα αυτά μετά την ανακοίνωση της ΑΔΑΕ ότι προχωρά επιτέλους σε ελέγχους. Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει πειστικές απαντήσεις οι δε αρμόδιοι θεσμοί, Δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ, θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι.

Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter