Στην Ευρωβουλή ακόμη μια φορά συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Στην Ευρωβουλή ακόμη μια φορά συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα του Μητσοτάκη

Ακόμη ένας διασυρμός έρχεται για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς η ολομέλεια του ευρωκοινοβουλίου έδωσε το «πράσινο φως» να γίνει ξανά συζήτηση για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, η ολομέλεια ενέκρινε με 237 υπέρ – 172 κατά και 7 αποχές τη συζήτηση με θέμα: «Δηλώσεις του Συμβουλίου και της Επιτροπής για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα».

Η σχετική πρόταση έγινε από την Γαλλίδα ευρωβουλευτή Γκουεντολάιν Ντελμπό-Κόρφιλντ, μέλος της Ομάδας των Πρασίνων/ Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία.

«Καλά νέα από το Ευρωκοινοβούλιο!» τόνισε ο επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι «παρά το ΟΧΙ δεξιάς και ακροδεξιάς» η Ολομέλεια αποφάσισε να γίνει η συζήτηση. «Υπέρ ήταν Αριστερά, Σοσιαλιστές, Πράσινοι και Renew, κατά το ΕΛΚ και η Ακροδεξιά» σημείωσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, ότι στις 15 Φεβρουαρίου είχε γίνει συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα «διάβρωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα, το σκάνδαλο των υποκλοπών και η ελευθερία του Τύπο». Μάλιστα η εισηγήτρια της PEGA, Σόφι Ιντ Βέλτ, έκλεισε την ομιλία της στα ελληνικά, στέλνοντας μεταξύ άλλων ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης: Ευρωκοινοβούλιο: «Ράπισμα» από Σόφι Ιν’τ Βελντ για υποκλοπές και Ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα – Μήνυμα στα Ελληνικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter