Στην Ινδονησία αποβιβάστηκαν 185 πρόσφυγες Ροχίνγκια

Στην Ινδονησία αποβιβάστηκαν 185 πρόσφυγες Ροχίνγκια

Τους 185 έφτασαν οι πρόσφυγες Ροχίνγκια που αποβιβάστηκαν στη βορινή επαρχία Άτσεχ της Ινδονησίας, αφότου βρέθηκαν να παρασύρονται στη θάλασσα επί εβδομάδες, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αστυνομικοί και ακτιβιστές για τα δικαιώματα μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το σκάφος βγήκε στη στεριά στο χωριό Ουτζόνγκ Πιε την Κυριακή, μια μέρα αφότου ένα ξύλινο σκάφος με 57 Ροχίνγκια έφτασε στη στεριά σε άλλο μέρος της επαρχίας Ατσέχ.

«Η ομάδα αποτελείται από 83 ενήλικες άντρες, 70 ενήλικες γυναίκες και 32 παιδιά», δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ατσέχ,

Ένα βίντεο που μοιράστηκε ένας κάτοικος της περιοχής δείχνει τους Ροχίνγκια, μεταξύ των οποίων και παιδιά, να βρίσκονται στην παραλία, εμφανώς αδύναμοι και εξαντλημένοι.

Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είπε ότι ο αριθμός των Ροχίνγκια που πραγματοποιούν τέτοια επικίνδυνα ταξίδια με σκάφος έχει εξαπλασιαστεί φέτος, σε σύγκριση με το 2021. Παράλληλα, ο ΟΗΕ προέτρεψε τις κυβερνήσεις της περιοχής να κινηθούν γρήγορα για να τους σώσουν.

Σήμερα, ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον 20 Ροχίνγκια έχουν πεθάνει στη θάλασσα τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν εγκαταλείψει τη Μιανμάρ εξαιτίας των διώξεων που υφίστανται από τη βουδιστική πλειοψηφία της χώρας από το 2017. Οι περισσότεροι από αυτούς εξακολουθούν να βρίσκονται σε καταυλισμούς προσφύγων στο γειτονικό Μπαγκλαντές.

Διαβάστε επίσης:

Το Διεθνές Δικαστήριο προχωράει την υπόθεση για γενοκτονία των Ροχίνγκια στη Μιανμάρ

Ποιος καίει τα χωριά των Ροχίνγκια;

Πρόσφυγες Ροχίνγκια ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου από άγριους ελέφαντες (Photo)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter