Στην Ισπανία θα δικαστεί η Σακίρα για φοροδιαφυγή – Έως 8 χρόνια φυλάκισης η ποινή

Στην Ισπανία θα δικαστεί η Σακίρα για φοροδιαφυγή – Έως 8 χρόνια φυλάκισης η ποινή

Υπόλογη για φοροδιαφυγή στην Ισπανία θα είναι η διάσημη Κολομβιανή τραγουδίστρια Σακίρα, η οποία κατηγορείται πως απέκρυψε από την εφορία χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τα 14 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει σχετικό ρεπορτάζ της Daily Mail, η Σακίρα θα δικαστεί στην Ισπανία, ενώ εάν κριθεί ένοχη θα βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης έως και 8 έτη. Η ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης ακόμα δεν έχει οριστεί, ωστόσο αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στους επόμενους μήνες.

Η διεθνούς φήμης τραγουδίστρια κατηγορείται πως παρίστανε πως ζούσε στο εξωτερικό, ενώ διέμενε μόνιμα στη Βαρκελώνη, ενώ φέρεται πως χρησιμοποιείται ένα περίπλοκο σύστημα offshore εταιριών για να αποφύγει να πληρώσει τους προβλεπόμενους φόρους.

«Εάν και ζούσε στην Ισπανία μόνιμα, εγγράφηκε ως φορολογικός κάτοικος στην Ισπανία το 2015, παρά το γεγονός ότι μετά την έναρξη της σχέσης της με τον Πικέ το 2011, η ίδια μετακόμισε στη Βαρκελώνη. Εάν κάποιος μένει για τουλάχιστον 183 ημέρες ανά ημερολογιακό έτος στην Ισπανία, τότε θεωρείται φορολογικός κάτοικος και πρέπει να πληρώνει φόρους με βάση το παγκόσμιο εισόδημα που έχει», αναφέρει ο εισαγγελέας.

Πηγή: Daily Mail, SkyNews

Διαβάστε επίσης:

Πρόταση εισαγγελέα για ποινή φυλάκισης και πρόστιμο εκατομμυρίων στη Σακίρα λόγω φοροδιαφυγής

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter