Στην κυβέρνηση ψάχνουν ποιον θα ρίξουν πρώτο στη θάλασσα

Στην κυβέρνηση ψάχνουν ποιον θα ρίξουν πρώτο στη θάλασσα

Δεν νιώθει και πολύ καλά τελευταία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο ενεργειακό όλες οι προβλέψεις του απέτυχαν και σπεύδει εκών άκων να αναζητήσει λύσεις στον… καταραμένο λιγνίτη. Οι λογαριασμοί ρεύματος καίνε και η κυβέρνηση ακόμα  «ψάχνει» να βρει πόσα ήταν τα υπερκέρδη του κλάδου για να «εξετάσει» (κάποτε, κάπως) εάν και πόσο θα τα φορολογήσει.  Η ακρίβεια κάνει τον μισθό να εξαερώνεται πριν περάσει ένα 20ήμερο και το ΔΝΤ προειδοποιεί για το νέο μνημονιακό κουστούμι που μας ράβει. Και εκεί που πάσχιζε με χίλιους τρόπους, μεταξύ των οποίων και η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο της Ουκρανίας,  να αλλάξει ατζέντα ήρθαν οι αζοφιστές και έδειξαν ότι δεν υπάρχει τίποτε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη να το κάνει σωστά.

Οπότε είναι λογικό ο… θιασάρχης του νεοφιλελεύθερου θιάσου να μην νιώθει και πολύ καλά και οι επικοινωνιολόγοι του που βλέπουν ότι το πλοίο είναι αταξίδευτο να ψάχνουν ποιος θα φαγωθεί.

Ο κλήρος λοιπόν φαίνεται ότι έπεσε στον Πέτσα, που η διαβόητη λίστα έχει προ πολλού… φαγωθεί, γιατί –όπως μας πληροφορεί ο Γιώργος Παπαχρήστος από τα μαρινακικά ΝΕΑ- «φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν» και ανακοινώνει μειώσεις ΦΠΑ σε βασικά αγαθά , μείωση που προφανώς δεν θέλει να κάνει η κυβέρνηση αλλά και στον Άδωνη Γεωργιάδη «γιατί στις εμφανίσεις του δεν κάνει ζημιά μόνο στον εαυτό του αλλά και στην κυβέρνηση» και γιατί όπως σημείωσαν οι Σκέρτσοι και οι Γεραπετρίτηδες μίλησε σε τοπικό κανάλι της Αττικής και για τον… ήρωα Σαμαρά.

Με λίγα λόγια λοιπόν, όπως προειδοποιεί ο Κυρ. Μητσοτάκης και καταγράφει ο Γ. Παπαχρήστος, προσωπικές απόψεις τέλος, γιατί ο πρωθυπουργός έχει ζοχάδες και οι ζοχάδες όσο τα (γαλάζια) πράγματα πάνε κατά διαόλου θα γίνονται χειρότερες.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter