Στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το ψηφιακό πιστοποιητικό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Στην πανεπιστημιακή αστυνομία και το ψηφιακό πιστοποιητικό αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο

Να διασκεδάσει τις εντυπώσεις σχετικά με την πανεπιστημιακή αστυνομία και την καθυστέρηση στην εφαρμογή της σχετικής ρύθμισης θέλησε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του τοποθέτηση στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα ανέφερε: “Σε λίγο δημοσιεύεται η προκήρυξη για τις θέσεις των Ομάδων Προστασίας των Πανεπιστημίων. Το επισημαίνω αυτό διότι πρέπει όχι μόνο να δρομολογούμε στα Υπουργικά μας Συμβούλια καινούργιες μεταρρυθμιστικές δράσεις, αλλά πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι υλοποιούμε εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων αυτά τα οποία έχουμε ήδη αποφασίσει. Και η προστασία των πανεπιστημίων μέσω της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, σε συνεννόηση πάντα με τις διοικήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων αποτέλεσε μία κεντρική δέσμευση της κυβέρνησης, η οποία θα γίνει πράξη χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση”.

Ο πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά έδωσε έμφαση στην εξέλιξη των εμβολιασμών και στο ψηφιακό πιστοποιητικό. Είπε ο κ. Μητσοτάκης: “καθώς φαίνεται, από αύριο η Ελλάδα εντάσσεται στο πρώτο κύμα των χωρών που ενεργοποιούν το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό Covid. Δηλώνει την ετοιμότητά μας για ένα πιο ασφαλές και πιο ελεύθερο καλοκαίρι…Πιστεύω ότι σε συνδυασμό με την επιτάχυνση των εμβολιασμών και την σταθερή πτωτική πορεία των κρουσμάτων και των νέων εισαγωγών, έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το πώς θα πάνε τα πράγματα το καλοκαίρι”.

Κατά τα λοιπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι η ατζέντα του Υπουργικού Συμβουλίου έχει “έντονο οικονομικό και αναπτυξιακό πρόσημο”, ενώ έδωσε έμφαση και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας σχετικά με την ανακουφιστική φροντίδα. “Είναι ένα καινοτόμο νομοσχέδιο το οποίο αντιμετωπίζει μία δύσκολη πραγματικότητα, της φροντίδας την οποία πρέπει να παρέχουμε όχι μόνο σε χρονίως πάσχοντες αλλά και σε ασθενείς τελικού σταδίου. Ένα πολύ ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα το οποίο πιστεύω ότι για πρώτη φορά αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Υγείας ολιστικά και με την απαραίτητη κοινωνική ευαισθησία”, ανέφερε.
Κλείνοντας έδωσε το πολιτικό του στίγμα λέγοντας ότι “καθώς βαδίζουμε προς την έξοδο από την πανδημία η χώρα θα πρέπει να είναι θεσμικά οπλισμένη ώστε να μπει δυναμικά στην μετα-Covid εποχή”.

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter