Στήριξη Κομισιόν σε εννέα χώρες για την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων

Στήριξη Κομισιόν σε εννέα χώρες για την υποδοχή Ουκρανών προσφύγων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα προσφέρει τεχνική εμπειρογνωμοσύνη σε εννέα κράτη μέλη ώστε να μπορέσουν να υποστηρίξουν επαρκώς τους πρόσφυγες που καταφθάνουν από την Ουκρανία.

Μία από αυτές τις χώρες που έχουν κάνει αίτημα παροχής στήριξης και την έλαβαν είναι και η Ελλάδα, ενώ οι υπόλοιπες είναι το Βέλγιο, η Κύπρος, η Τσεχία, η Γαλλία, η Ιταλία, η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία.

«Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει προκαλέσει μια άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση. Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε όσους φεύγουν από τον πόλεμο και αναζητούν ασφάλεια στην ΕΕ. Αυτό σημαίνει ότι τους παρέχεται πρόσβαση σε στέγαση, εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και θέσεις εργασίας. Με το Μέσο Τεχνικής Υποστήριξης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποστηρίζει τα κράτη μέλη για να γίνει αυτό ομαλά και γρήγορα», δήλωσε από πλευράς της η Επίτροπος Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων, Ελίζα Φερέιρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Μαρτίου 2022, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Επιτροπή απηύθυνε ειδική έκκληση για την υποστήριξη των κρατών μελών που υποδέχονται πρόσφυγες από την Ουκρανία. Τα αιτήματα που υποβλήθηκαν από τα κράτη-μέλη έχουν πλέον αξιολογηθεί και εγκριθεί από την Επιτροπή, η οποία βοηθά ήδη την Κροατία, τη Δανία, τη Φινλανδία, την Ελλάδα, την Ιταλία, τις Κάτω Χώρες και την Πορτογαλία στο πλαίσιο των εμβληματικών έργων υποστήριξης «Ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στα κράτη μέλη της ΕΕ».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter