Στήριξη στο Μουσείο Ηρακλείου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, έμεινε μόνη η Μενδώνη

Στήριξη στο Μουσείο Ηρακλείου από τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, έμεινε μόνη η Μενδώνη
Τον Aρχιεπίσκοπο Κρήτης Ευγένιο επισκέφτηκαν τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι των εργαζομένων του Αρχαιολογικού Μουσείου και της Εφορείας  Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Οι εργαζόμενοι –στη συντριπτική πλειονότητα και στα πέντε μεγαλύτερα μουσεία της χώρας– τάσσονται εναντίον του νομοσχεδίου που έχει συντάξει η κυβέρνηση και προχωρεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών απευθύνθηκαν και στον αρχιεπίσκοπο Κρήτης.
Αφού ενημερώθηκε για τα κεφαλειώδη προβλήματα που προκαλεί η μετατροπή των πέντε μουσείων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ύστερα από αναλυτική ενημέρωση και εκτενή συζήτηση, ο Aρχιεπίσκοπος Ευγένιος υιοθέτησε πλήρως τις θέσεις των εργαζομένων που αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, όπως σημειώνει ρεπορτάζ του Candiadoc.gr.
Ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης  συμμερίστηκε την αγωνία και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή του στον αγώνα για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του Αρχαιολογικού  Μουσείου Ηρακλείου.
Η Λίνα Μενδώνη έχει απομείνει μόνη στην υπεράσπιση του νομοθετικού εκτρώματος που προωθεί. Για ποιους άραγε το κάνει έχοντας απέναντι τους εργαζόμενους, τους επιστήμονες και πολλούς κοινωνικούς παράγοντες; Μήπως άραγε κάποιοι μεγαλοσχήμονες της ελίτ επιζητούν οφίτσια και αναγνώριση μέσω της συμμετοχής στα διοικητικά συμβούλια των μουσείων;
Με πληροφορίες: candiadoc.gr
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter