«Στηρίζει Αγοραστό» το Μαξίμου, αλλά τον καλεί να απαντήσει για τις «επιμέρους εργασίες»

«Στηρίζει Αγοραστό» το Μαξίμου, αλλά τον καλεί να απαντήσει για τις «επιμέρους εργασίες»

Μπλεγμένη μεταξύ των ευθυνών της κυβέρνησης και των αρμόδιων υπουργείων, του έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την κομματική στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στο πρόσωπο του Κώστα Αγοραστού βρίσκεται η κυβέρνηση Μητσοτάκη για την καταστροφή της Θεσσαλίας, τις καταγγελίες για το σπάσιμο φραγμάτων και την έρευνα της Δικαιοσύνης.

Στήριξη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας συνεχίζει να παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία, την ώρα που ο Κώστας Αγοραστός ελέγχεται από την Δικαιοσύνη για τα πεπραγμένα του στα αντιπλημμυρικά έργα της περιφέρειας, και που αυξάνουν οι καταγγελίες και τα στοιχεία για παρεμβάσεις σε φράγματα της περιοχής, που φέρονται να συνέβαλαν στην καταστροφή.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ερωτήθηκε σχετικά, και ομολογώντας το αδιέξοδο της Νέας Δημοκρατίας που λίγες εβδομάδες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές αδυνατεί να παρατάξει άλλον υποψήφιο, απαντώντας πως «Ναι. Δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού. Συνεχίζει και έχει την υποστήριξη».

Ωστόσο, πασχίζοντας να ισορροπήσει μεταξύ της κομματικής και κυβερνητικής βάρκας, ο Παύλος Μαρινάκης έπεσε… στην πλημμυρισμένη Θεσσαλία, αφού σε άλλο ερώτημα για τις δημόσιες παραδοχές του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Νούσια πως ανοίχτηκε το φράγμα Καράμπαλη με πρωτοβουλία του δημάρχου Παλαμά, τις οποίες επικαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση ζητώντας το κεφάλι του Κ. Αγοραστού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγκάστηκε να πετάξει το μπαλάκι στον περιφερειάρχη, βγάζοντας την κεντρική κυβέρνηση έξω από το κάδρο (και αυτών) των ευθυνών.

«Αυτό που είχα πει είναι ότι ο ισχυρισμός ότι ανοίχτηκε το οποιοδήποτε φράγμα, εν προκειμένω αυτό στο οποίο αναφέρεστε, για να σωθεί η Καρδίτσα και να πλημμυρίσουν τα χωριά, εν προκειμένω ο Παλαμάς, είναι αστήρικτος, και μάλιστα δημιουργεί πάρα πολύ μεγάλα προβλήματα στον κόσμο. Αυτή η διακίνηση αυτών των ψεμάτων είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για αυτή την πρωτοφανή κατάσταση» είπε αρχικά, καθώς προκλήθηκε αναφορικά με τις δηλώσεις του την περασμένη Δευτέρα. Σημειώνεται πως η επίμαχη φράση του στο προηγούμενο briefing, ο εκπρόσωπος είχε πει πως «τα πιο χυδαία fake news ουσιαστικά, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι θα υιοθετηθούν σε αυτό το επίπεδο. Ακούστηκε, μάλιστα, μέχρι και ότι έσπασε ένα φράγμα για να σώσουμε, λέει, την Καρδίτσα και να «πνιγούν τα χωριά». Τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει

«Από εκεί και πέρα, οι επιμέρους εργασίες που γίνονται, γιατί γίνονται από την Περιφέρεια, την αντιπεριφέρεια, είναι αρμοδιότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης και θα απαντήσει. Αλλά από εκεί και πέρα, προσπαθούσε να χτιστεί ένα ψέμα, να δημιουργηθεί ένα ψέμα μεταξύ άλλων, τις πρώτες ημέρες αυτής της πρωτοφανής κατάστασης, αυτού του πρωτοφανούς φαινομένου, το οποίο στην πραγματικότητα, τι έλεγε; Ότι ήρθε κάποιος και έκανε μία παρέμβαση για να σώσει μία πόλη και να πλημμυρίσουν τα χωριά. Αυτό δεν έχει καμία βάση, δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Και το ξαναλέω, ήταν ιδιαιτέρως επικίνδυνο και το επαναλαμβάνω» συνέχισε την Πέμπτη, υπογραμμίζοντας πως οι επιμέρους εργασίες είναι ευθύνη της περιφέρειας, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την πίεση στον περιφερειάρχη που κατά τα άλλα η κυβέρνηση στηρίζει.

Αναφορικά δε με την στήριξη στο πρόσωπό του παρά το γεγονός πως ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη, συνέχισε λίγο αργότερα λέγοντας πως «η Δικαιοσύνη ως οφείλει, με τον ανεξάρτητο ρόλο της διεξάγει μία έρευνα. Και είναι πολύ σημαντικό να προχωρήσει αυτή η έρευνα, όπως σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση, για να δούμε ποιες είναι οι απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει η Δικαιοσύνη κάθε φορά».

Ακολούθως, προσπαθώντας να σταθεί στο πλευρό του περιφερειάρχη, αναφέρθηκε στα έργα που έχει κάνει η περιφέρεια Θεσσαλίας, ενισχύοντας ουσιαστικά τα ερωτήματα, καθώς οι καταγγελίες πως τα χρήματα που προορίζονταν για αντιπλημμυρικά πήγαν σε έργα… βιτρίνας, οδοποιοίας και άλλα.

«Είναι δεδομένο, έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές ως κράτος, ως κυβέρνηση, και προφανώς πολλά εξ αυτών των έργων τα έχει κάνει η περιφέρεια. Θα τα εκθέσει αναλυτικά η περιφέρεια, έχουν γίνει πολύ σημαντικά έργα στη Θεσσαλία τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ αυτών, σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα, πάνω από 60 έργα που έχουν ολοκληρωθεί, βρίσκονται σε τελικό στάδιο ολοκλήρωσης, της τάξης των 147 εκατ. ευρώ. Καθαρισμός 400 χιλιάδων χιλιομέτρων, και πάρα πολλές εργασίες επιμέρους» ανέφερε ακόμα ο Π. Μαρινάκης, με τον περιφερειάρχη Αγοραστό να οφείλει πλέον να απαντήσει και σε αυτές τις αναφορές.

«Το ξαναλέω λοιπόν ότι είναι δουλειά της Δικαιοσύνης, και κινήθηκε τάχιστα όπως έπρεπε να κινηθεί, από εκεί και πέρα όμως δεν έχει αλλάξει κάτι στο στάτους της στήριξης» κατέληξε ο Π. Μαρινάκης, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά πως τα ζητήματα διαφάνειας και Δικαιοσύνης είναι a la cart για τη Νέα Δημοκρατία, που σε άλλες περιπτώσεις στελεχών της που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη τους έχει βάλει στον πάγο, τουλάχιστον μέχρι… να ξεχαστεί λίγο η υπόθεση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter