Στηρίζει Βορίδη, «αδειάζει» Γεωργιάδη το Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στηρίζει Βορίδη, «αδειάζει» Γεωργιάδη το Μαξίμου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στη γραμμή του Μάκη Βορίδη κινήθηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε ότι αφορά την διαχείριση της συμφωνίας των Πρεσπών, τη στιγμή που η πολιτική ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας προχωράει σε προκλητικές κινήσεις. 

Συγκεκριμένα, ο Παύλος Μαρινάκης, είπε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να τηρηθεί, «από εκεί και πέρα όμως, η άλλη πλευρά δεν τηρεί, ούτε τα βασικά», ενώ πρόσθεσε σε ότι αφορά την άποψη του Άδωνη Γεωργιάδη, για καταγγελία της συμφωνίας, ότι «δεν έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο».

Αναλυτικά, στην ερώτηση του documentonews.gr, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «έχουμε πει πάρα πολλές φορές ότι εμείς  ήμασταν αντίθετοι στην κακή συμφωνία των Πρεσπών, για αυτό και την καταψηφίσαμε. Όμως, όπως είχε πει ο πρωθυπουργός εάν ψηφιστεί θα πρέπει να εφαρμοστεί. Και αυτό θεωρούμε ότι πρέπει να γίνει από τη στιγμή που έχει ψηφιστεί και έχει κυρωθεί. Από εκεί και πέρα όμως, η άλλη πλευρά δεν τηρεί, ούτε τα βασικά».

Για τις απόψεις περί καταγγελίας της συμφωνίας, όπως είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν έχουμε φτάσει στο σημείο για αυτό που με ρωτήσατε, αλλά στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε καθόλου από αυτή τη στάση (τήρησης της συμφωνίας), γιατί θεωρούμε ότι είναι η εθνικά συμφέρουσα»

Βορίδης: Θα εκτεθεί η χώρα εάν υπάρχει καταγγελία

Υπενθυμίζεται, ότι ο Μάκης Βορίδης σε συνέντευξή του στο Action24, άσκησε δριμεία κριτική σε αυτούς που εκ δεξιών, μιλάνε για καταγγελία της συμφωνίας, τώρα που η γειτονική χώρα προχωράει σε παραβιάσεις. Χαρακτηριστικά, ανέφερε για την εκ δεξιών κριτική, ότι «άρα να πάρω εγώ το βάρος της καταγγελίας στη διεθνή κοινότητα. Αυτοί κάνουν την παραβίαση, και εγώ έρχομαι τώρα και τους λέω, όχι τηρήστε αυτά που έχουμε πει, και μου λένε οι άλλοι, όχι μπουρλότο να το βάλω εγώ. Άρα εγώ να είμαι εκτεθειμένος στη διεθνή κοινότητα».

Γεωργιάδης: Εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις από την Βόρεια Μακεδονία, να καταγγελθεί η Συμφωνία

Σε αντίθετη κατεύθυνση κινήθηκε ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά είπε ότι «η κυβέρνηση εάν η Βόρεια Μακεδονία συνεχίσει να παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών είναι απολύτως υποχρεωμένη να την καταγγείλει, είναι αδύνατο να μη το κάνει».

Μάλιστα, επεσήμανε ότι «η τήρηση της συμφωνίας σημαίνει και τήρηση του άρθρου 19. Η τήρηση της συμφωνίας δεν σημαίνει τη μη καταγγελία της. Η καταγγελία της είναι στη συμφωνία, εάν τα μέρη την παραβιάζουν. Το ξαναλέω, η τήρηση της συμφωνίας προϋποθέτει την καταγγελία της, εάν ένα μέρος τη παραβιάζει».

Διαβάστε επίσης:

Ενόχληση στο Μαξίμου για το αίτημα εντάλματος σύλληψης Νετανιάχου από το δικαστήριο της Χάγης

Πολάκης κατά Πιτσιλή για την «ειδική αιτιολογία»: Με αυτόν τον τρόπο επιλέγεις τα ρουσφέτια που σου λέει ο Χατζηδακης ή άλλοι από την κυβέρνηση;

Τέμπη: «Με βόλευε η σκέψη ότι το παιδί μου δεν πρόλαβε να κάνει κάτι. Τώρα όμως…» – Η μητέρα του μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας

Ζαχάροβα: Η ένταξη Ουκρανίας- Μολδαβίας στην ΕΕ ισοδυναμεί με περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter