Στις 10 Ιουνίου οι αποζημιώσεις του Μαΐου - Μέχρι τότε οι εργαζόμενοι πρέπει να αρκεστούν σε ό,τι έχουν

Προβληματισμό προκαλεί η τελευταία ΚΥΑ που υπογράφουν οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας αναφορικά με τα λεγόμενα «περαιτέρω μέτρα στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα», αφού μεταθέτει για... το καλοκαίρι την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε και για την προηγούμενη κατάσταση αναστολής εργασίας των εργαζομένων, με τις σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις να υποβάλλονται στην Εργάνη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το κείμενο της ΚΥΑ, «η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάϊο θα

πραγματοποιηθεί από 5.6.2020 έως 10.6.2020».

Ως τα μακρινά μέσα Ιουνίου λοιπόν, όσοι έχουν λάβει τα χρήματα της προηγούμενης αποζημίωσης θα πρέπει να αρκεστούν σε αυτά αφού μέχρι τις 10 Ιουνίου δύσκολο να δουν κάτι να κινείται ανοδικά στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς.

Οι κρατικές οικονομικές δυσπραγίες πάντως αφορούν αποκλειστικά τους εργαζόμενους που πλήτονται περισσότερο απ' όλους από την κρίση του κορονοϊού. Γιατί κατά τα άλλα τα εκατομμύρια πετούν όταν οι παραλήπτες είναι τα φιλικά προς την κυβέρνηση ΜΜΕ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.