Στις 11 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο στρατιωτών που πέταξαν σε γκρεμό σκυλίτσα (Video)

Στις 11 Δεκεμβρίου η δίκη των δύο στρατιωτών που πέταξαν σε γκρεμό σκυλίτσα (Video)

Στις 11/12 αναμένεται να δικαστούν οι δύο νεαροί, τότε στρατιώτες και πλέον πολίτες, για το βίντεο που είχε προκαλέσει αποτροπιασμό στην κοινή γνώμη.

Συγκεκριμένα, το βίντεο κυκλοφόρησε και διαδόθηκε στις 25/3/18 και εμφάνιζε τους 2 στρατιώτες σε στρατόπεδο της Κόνιτσας να βασανίζουν και να πετούν σε γκρεμό μια σκυλίτσα, γελώντας και καγχάζοντας ενώ το όλο περιστατικό κατέγραψαν σε κάμερα κινητού και στη συνέχεια δημοσίευσαν το βίντεο στα social media.

Το περιστατικό ανάγκασε της διοίκηση του Ε.Σ να διατάξει έρευνα και σχηματίστηκε δικογραφία από την Εισαγγελία Στρατοδικείου Ιωαννίνων. Διαπιστώθηκε πως ο βασανισμός έγινε κατά το τέλος της θητείας τους, ενώ το βίντεο δημοσιεύθηκε όταν ήταν πλέον πολίτες.

Οι δράστες λόγω της δημοσιότητας και της κατακραυγής δήλωσαν μεταμέλεια και τόνισαν πως το ζώο λάμβανε την φροντίδα τους, ωστόσο, προς το παρόν η εκδίκαση της υπόθεσης αναβάλλεται και η εκδίκαση αναμένεται να γίνει στις 11 Δεκεμβρίου, από το Πενταμελές Στρατοδικείο Ιωαννίνων.

Το κείμενο συγγνώμης των δύο δραστών

«Αναφορικά με το συμβάν που έλαβε χωρά στην Κόνιτσα στο παρελθόν, και έχει σχέση με το εμφανιζόμενο στο διαδίκτυο σκύλο, δηλώνουμε ότι πρόκειται για καθαρά ατυχές συμβάν και ότι δεν είχαμε καμιά πρόθεση για κακοποίηση του παραπάνω ζώου, το οποίο τύγχανε της συνεχούς μας φροντίδας και περίθαλψης και με το οποίο είχαμε εξοικειωθεί βάση της καθημερινής μας φροντίδας.

Θεωρούμε ότι το παραπάνω συμβάν είναι μη αποδεκτό προς τις αρχές μας και ασκώντας την αυτοκριτική μας δηλώνουμε δημοσία την ειλικρινή μας μεταμέλεια, ζητώντας την επιεική κρίση και κατανόηση όλων.

Νικόλαος Τζούνας

Γεώργιος Χαρίτος»

Ακολουθεί βίντεο με το τραγικό περιστατικό 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΟ

Πηγή: zoosos.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter