Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι απελάσεις προσφύγων από τη Βρετανία προς τη Ρουάντα

Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν οι απελάσεις προσφύγων από τη Βρετανία προς τη Ρουάντα

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι απομακρύνσεις προσφύγων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς τη Ρουάντα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το βρετανικό Υπουργείο Εσωτερικών, ξεκίνησαν να εκδίδονται οι επίσημες ειδοποιήσεις απομάκρυνσης προς τους πρόσφυγες, που αποτελεί το «τελικό διοικητικό βήμα» στη συνεργασία του με τη Ρουάντα.

Η υπουργός Εσωτερικών Πρίτι Πατέλ εκτίμησε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για να καθυστερήσει η διαδικασία, τη στιγμή που δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ως νομικά διάτρητη τη συμφωνία των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι στα μέσα του Απριλίου η βρετανική κυβέρνηση υπέγραψε συμφωνία με τη Ρουάντα ώστε να κρατήσει τους πρόσφυγες έξω από το Η.Β., δίνοντας  στην αφρικανική χώρα με το… πλούσιο ιστορικό καταπάτησης δικαιωμάτων την αρμοδιότητα διαχείρισης αιτήσεων για άσυλο στη Βρετανία, με αντίτιμο 120 εκατομμύρια λίρες στην αναπτυσσόμενη αφρικανική χώρα.

Το «deal» έχει προκαλέσει θυελλώδεις αντιδράσεις στις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης:

Από τη Μάγχη στη… Ρουάντα: Η Βρετανία στέλνει μετανάστες και αιτούντες άσυλο στην Αφρική

Πηγή: AFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter