Στις 17 Μαϊου η γενική απεργία της ΓΣΕΕ

Η Τετάρτη 17 Μαΐου είναι ημέρα Γενικής Απεργίας. Αυτή είναι η απόφαση της Ολομέλειας της ΓΣΕΕ, που σε σημερινή της συνεδρίαση, επικύρωσε την συμφωνία που είχε υπάρξει με την ΑΔΕΔΥ, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα.

Επισημαίνεται βέβαια ότι η ημερομηνία απεργιακής κινητοποίησης θα τροποποιηθεί άμεσα, σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επισπεύσει τις διαδικασίες κατάθεσης των μέτρων στη βουλή.

Με μια σκληρή ανακοίνωση, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση που εμπορεύτηκε την ελπίδα και ήλθε στην εξουσία ακουμπώντας στους αγώνες των εργαζομένων και του μαζικού λαϊκού Κινήματος, αφού εφάρμοσε με θρησκευτική ευλάβεια το τρίτο μνημόνιο που υπέγραψε, τώρα φέρνει το τέταρτο Μνημόνιο, μετά από μια δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση, απειλώντας με ισοπέδωση την Κοινωνία και ταυτόχρονα γκρεμίζοντας ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις του λαϊκού κινήματος». Γίνεται λόγος μάλιστα για πρωτοτυπία, αφού, σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, υπογράφεται από την κυβέρνηση «ένα τέταρτο μνημόνιο, παίρνοντας νέα μέτρα χωρίς νέα χρηματοδότηση»!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.