Στις 17 Οκτωβρίου ο 10ος επετειακός αγώνας δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας»

Στις 17 Οκτωβρίου ο 10ος επετειακός αγώνας δρόμου «Ιωάννης Καποδίστριας»

Μετά από την αναβολή του αγώνα λόγο καραντίνας o 10ος αγώνας δρόμου ”Ιωάννης Καποδίστριας” επιστρέφει και θα διεξαχθεί στις 17 Οκτωβρίου του 2021.

Η διοργάνωση είναι επετειακή για δύο λόγους :
α) για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, καθώς όπως όλοι γνωρίζουμε ο Καποδίστριας ήταν ο πρώτος κυβερνήτης του νέου Ελληνικού κράτους με πρωτεύουσα την Αίγινα.
β) γιατί ο αγώνας μας κλείνει τα δέκα χρόνια ζωής.

Φέτος έχουμε αλλαγή των διαδρομών για δύο λόγους: πρώτον για να δοθεί η εκκίνηση από την πλατεία Εθνεγερσίας καθώς εκεί ο χώρος είναι πολύ πιο μεγάλος από την παλιά αφετηρία και μπορούν να τηρηθούν οι κανόνες διεξαγωγής του αγώνα λόγο του ιού και δεύτερον για να μην περνά η διαδρομή μπροστά από την έξοδο του λιμανιού, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Τα 5000 μέτρα ”Κυριάκος Γκαρής” θα ξεκινήσουν και θα τερματίσουν στην πλατεία Εθνεγερσίας που είναι απέναντι από τα εκδοτήρια εισιτηρίων. Οι αθλητές πάνε για 2500 μέτρα με φορά προς Πέρδικα και μετά επιστροφή .

Τα 10000 μέτρα κάνουν δύο φορές την διαδρομή των 5000 μέτρων.

Η διαδρομή αυτή έχει δύο πλεονεκτήματα για τους αθλητές, είναι ευθεία χωρίς ανηφόρες και περνα το πεντάρι δύο φορές και το δεκάρι τέσσερις φορές μπροστά από την παραλία της Αίγινας που είναι συγκεντρωμένος όλος ο κόσμος που παρακολουθεί τον αγώνα . Οι αθλητές θα έχουν το χρόνο τους από το πέρασμα τους στα 2500 – 5000 – 7500 – 10000 μέτρα και θα έχουν σταθμό για νερό ανά 2500 μέτρα.

Φέτος ο αγώνας θα γίνει σε δύο ημέρες. Το Σάββατο θα γίνουν οι παιδικοί αγώνες και την Κυριακή τα 5000 και 10000 χιλιάδες μέτρα για να αποφευχθεί η μεγάλη συγκέντρωση κόσμου. Θα υπάρχει όριο συμμετοχών για κάθε αγώνα τα 300 άτομα.  Η πληρωμή θα γίνεται μόνο με κάρτα και αυτό για να μπορούν άμεσα να δωθούν τα χρήματα πίσω στους αθλητές σε περίπτωση νέας καραντίνας και απαγόρευση διεξαγωγής του αγώνα.

Για περισσότερες πληροφορίες , για τη δήλωση συμμετοχής , για την προκύρηξη του αγώνα επισκεφτείτε το www.kapodistriasrun.gr  η΄το www.aeginarun.gr

Σας περιμένουμε 

ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Πηγή: runnfun.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter