Στις 18:00 ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Κικίλια για μετακινήσεις και sms

Στις 18:00 ανακοινώσεις Χαρδαλιά – Κικίλια για μετακινήσεις και sms

Ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα στις 18:00 από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδιαλιά σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύουν από τη Δευτέρα του Πάσχα και συγκεκριμένα για τα SMS. Παρών θα είναι επίσης ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, η καθηγήτρια παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου  και ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων συνεδριάζει από το πρωί εξετάζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα και όπως φαίνεται άναψε το «πράσινο φως» για κατάργηση της χρήσης των SMS για την εστίαση και την επιστροφή των διαδημοτικών και περιφερειακών μετακινήσεων. Από τη Δευτέρα του Πάσχα, λοιπόν, που ανοίγει και η εστίαση πιθανότατα δεν θα χρειάζεται η αποστολή sms. Δεν αποκλείεται επίσης να ανακοινωθεί και η πλήρης κατάργηση των sms στο 13033, είτε από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, είτε τις επόμενες εβδομάδες αφού από τις 15 Μαϊου  ανοίγει και ο τουρισμός.

Πάντως το ζήτημα με την άρση ή μη των sms από τις 3 Μαϊου δημιούργησε ένα νέο αλαλούμ στην κυβέρνηση τις προηγούμενες ημέρες με τους υπουργούς της να μη συντονίζονται ούτε σε αυτό το ζήτημα και να εκφράζει ο καθένας την δική του άποψη για το τι θα ισχύει και τι όχι με πρώτο και καλύτερο τον Άδωνη Γεωργιάδη που άλλα έλεγε την μία ημέρα κι άλλα την επόμενη.

Ερωτηματικό υπάρχει για το τι θα γίνει με το 13032 που αφορά το λιανεμπόριο. Όπως φαίνεται οι αγορές στα καταστήματα θα συνεχίσουν να γίνονται τουλάχιστον και την ερχόμενη εβδομάδα με την αποστολή μηνύματος στον συγκεκριμένο πενταψήφιο αριθμό και αφού έχει καθοριστεί ραντεβού.

Πάντως, όσον αφορά τις διαδημοτικές μετακινήσεις, αυτές απελευθερώνονται από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, με το άνοιγμα της εστίασης. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι σήμερα οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο επιτρέπονται για μετάβαση σε κομμωτήριο ή σε εμπορικό κατάστημα, ενώ «ελεύθερες» παραμένουν μόνο τα Σαββατοκύριακα.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter