Στις 21 Ιανουαρίου η έναρξη της δίκης του Τραμπ

Στις 21 Ιανουαρίου η έναρξη της δίκης του Τραμπ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών, Μιτς Μακ Κόνελ, η δίκη του Τραμπ αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη. «Τα προκαταρκτικά στάδια», όπως η ορκωμοσία των Γερουσιαστών ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είναι πιθανό να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το σχέδιο του ΜακΚόνελ για την δίκη εγγυάται ότι θα γίνουν ψηφοφορίες για την κλήτευση μαρτύρων, όπως για το αν θα παρουσιαστούν νέες αποδείξεις στη Γερουσία, σύμφωνα με πηγές από το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Σύμφωνα με τον ΜακΚόνελ, και οι 53 Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές στηρίζουν το σχέδιό του, με βάση το οποίο οι βουλευτές-κατήγοροι και η υπεράσπιση του Τραμπ θα παρουσιάσουν αρχικά τα επιχειρήματά τους. Θα ακολουθήσουν γραπτές ερωτήσεις από τους γερουσιαστές και κατόπιν οι δύο πλευρές θα μπορούν να προτείνουν τους μάρτυρες που επιθυμούν να καταθέσουν.

«Θα ψηφίσουμε για το αν θα κληθούν μάρτυρες)την κατάλληλη στιγμή, αφού ακούσουμε τα επιχειρήματα. 51 γερουσιαστές θα αποφασίσουν ποιον να καλέσουμε. Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων δεν επιθυμεί να απορριφθεί η υπόθεση από την αρχή –όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί ορισμένοι γερουσιαστές– θα ακουστούν όλες οι φωνές και από τα δύο κόμματα».

Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, απαιτείται πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφοι) στη Γερουσία προκειμένου να καθαιρεθεί από το αξίωμά του ο πρόεδρος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter