Οικονομία και ασφάλεια τα βασικά θέματα

Στις 21 Νοεμβρίου η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Αιγύπτου

Η ενίσχυση της συνεργασίας της Ελλάδας με την Αίγυπτο και την Κύπρο στον πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό, τουριστικό και στον τομέα της ασφάλειας, είναι σύμφωνα με την «Αλ Αχράμ», από τα σημαντικότερα θέματα που θα απασχολήσουν τους ηγέτες των τριών κρατών οι οποίοι θα συναντηθούν για την 5η κατά σειρά συνάντηση Κορυφής, στις 21 Νοεμβρίου, στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με την μεγάλης κυκλοφορίας αιγυπτιακή εφημερίδα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα συζητήσουν επίσης για τα θέματα της Λιβύης και της Συρίας, αλλά και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας.

Η «Αλ Αχράμ» επισημαίνει επίσης κατά την περσινή 4η Σύνοδο Κορυφής, οι τρεις χώρες συμφώνησαν να εργαστούν από κοινού για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης αλλά και για τη διατήρηση του οικοσυστήματος της θάλασσας της Μεσογείου, αλλά και της ενίσχυσης των θαλασσίων μεταφορών μεταξύ των τριών χωρών.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.